Onsdag, och "lill-lördag". Det tycker jag vi firar med en smarrig kladdkaka. Alltså kladdkaka kan ju vara bland det godaste som finns. I alla dess former ♥ Här kommer ännu en härlig variant med karamelligt muscovadosocker & krämig Japp. Försvinnande gott, så ni bara Måste prova. Receptet kommer här! 25 min, 1 kladdkaka (10-12 bitar) Ingredienser 150 g smör 1 dl ljust muscovadosocker 1,5 dl socker 2 dl vetemjöl special 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 100 g Marabou Japp Gör så här 1. Sätt ugnen på 175-180 grader 2. Smöra och bröa en 20 cm springform med smör, vetemjöl & vaniljsocker. 3. Smält smöret i en kastrull. 4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner i det smälta smöret och rör i ett ägg i taget. Rör till en jämn, tjock smet. 5. Hacka chokladen grovt och häll sedan upp hälften av smeten i formen. Häll över chokladbitarna och täpp sedan igen med resterande del av smeten. (Chokladen vill inte ha direktkontakt med ugnen utan trivs bäst under/mellan smeten, där den smälter och blir sådär härlig.) 6. Sätt in formen i ugnen i 18-20 min (beroende på ugn), ta ut och låt svalna. 7. Servera Jappkladdisen med lätt vispad grädde eller en kula vaniljglass... Eller bara som den är! Galet gott!! Godaste kladdisen just nu tycker jag! :) Lycka till, Kram C