God morgon torsdag. Snart helg igen! :-) Har ni testat denna? Om inte så måste ni baka denna till helgens fika eller dessert. Receptet kommer här! 25 min, 1 kladdkaka (10-12 bitar) Ingredienser 150 g smör 1 dl ljust muscovadosocker 2 dl socker 2 dl vetemjöl special 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 3 ägg 1 påse Plopp 1 krm salt 1 nypa flingsalt Gör så här 1. Sätt ugnen på 175-180 grader 2. Smöra och bröa en 20 cm springform med smör, vetemjöl & vaniljsocker. 3. Smält smöret i en kastrull. 4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, (ej flingsaltet). Rör ner blandningen i det smälta smöret, direkt ner i kastrullen, rör samman. Rör i ett ägg i taget till en jämn, krämig smet. 5. Häll upp hälften av smeten i formen. Bryt Plopp-bitarna i två delar och fördela ut över smeten. Strö över lite flingsalt och fyll sedan upp med resterande del av smeten. (Chokladen vill inte ha direktkontakt med ugnen utan trivs bäst under/mellan smeten, där den smälter och blir sådär härlig.) 6. Sätt in formen i ugnen i 19-20 min (beroende på ugn), ta ut och låt svalna. 7. Servera Plopp-kladdisen med lätt vispad grädde eller en kula vaniljglass – eller bara som den är. Krämigare kladdkaka får man leta efter! Lycka till ♥ Kram C