Maränger är ju så fasansfullt gott, och något som är toppen är att man kan förbereda dagar i förväg, vilket jag tycker är superbra. Det går även att smaksätta / kombinera på så många olika sätt. Vill man så kan man byta ut jordgubbarna på denna dessert till banan så har man en variant på marängsviss, på ett kul sätt :) 1 h 10 min, ca 5 stora maränger (Går att förbereda dagen innan) Maräng: 3 äggvitor 1,5 dl strösocker Fyllning: 3 dl grädde, vispad 1/2 tsk vaniljsocker 1/2 dl Nutella 5 kulor vaniljglass / el choklad 1 liter jordgubbar, skivade Gör så här: Sätt ugnen på 120 grader varmluft. Vispa samman äggvitor & socker i en bunke över ett kokande vattenbad. Vispa marängen över vattenbadet tills sockerkristallerna smält. Ca 60-65 grader marängsmet. Ta sedan bort bunken och fortsätt vispa tills marängen blir sval. Klicka upp önskade storlekar på marängerna på en plåt klädd med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 60-70 min. Ta ut marängerna och låt dem svalna. (Nu blir marängerna härligt sega inuti) Fyllning: Vispa grädden. Värm upp Nutellan lite i en skål i mikron så att den blir lite lösare och blir lättare att swirla in i grädden. Vänd sedan Nutellan i den vispade grädden, med enkla och bestämda drag så att nutellan får fina spår ni grädden. Skiva jordgubbarna. Lägg en glasskula i varje maräng och skeda över Nutellagrädde och dekorera med massa jordgubbar.. Riv över lite mörk choklad eller sikta lite kakao över kreationen om du vill göra en snygg slutpiff ;) SUPER GOTT, Lycka till :) KRAM