Pinocchiotårta känner ni säkert redan till. Det är som en rulltårts-/sockerkaksbotten som man lägger på en maräng innan man ställer in plåten i ugnen, supergott! Här gör jag en annan variant, med två bottnar i 20 cm springformar men blandar ner puffat ris i marängsmeten. Sedan fyller jag tårtan med en supergod smörkräm och toppar med massa grädde & färska hallon, receptet kommer här! 1 tårta (10-12 port), 60 min Ingredienser 80 g smör, rumstempererat 1 dl strösocker 4 äggulor (separera och spara vitan till marängen) 2 tsk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver 1,5 dl vetemjöl special 2 msk mjölk Maräng 4 äggvitor 2 dl socker 2 dl puffat ris Smörkräm 4 äggulor 1 dl strösocker 1/2-1 krm vaniljpulver (äkta vanilj) 1 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 100 g smör Gör så här 1. Sätt ugnen på 150 g varmluft. Smöra och mjöla formarna, 20 cm springformar med löstagbara kanter. Pudra lite vaniljsocker i botten på formarna efter att de smörats & mjölats. 2. Vispa samman rumstempererat smör och socker poröst. 3. Vispa ner en äggula i taget med elvisp. 4. Blanda samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en separat skål, blanda väl. 5. Vänd ner i smör & äggvispet och tillsätt mjölken. Rör till en jämn smet. (Det ser lite ut, yes.. men att täcka bottnarna på 20 cm funkar toppen. 6. Vispa samman äggvitor & socker till en hård maräng och vänd till sist ner det puffade riset i marängen. (Du skall kunna vända skålen upp och ned och marängen stanna kvar, då är den klar.) 7. Bred marängen ovanpå "sockerkakssmeten", swirla igenom både marängen och botten med skaftet på en sked. Det är gott att smeten & marängen blandar sig lite på vissa ställen. 8. Sätt in i ugnen i 30 min. Ta ut och låt svalna sedan. 9. Under tiden bottnarna står i ugnen, gör smörkrämen. 10. Koka samman alla ingredienser till smörkrämen i en tjockbottnad kastrull. Håll koll på värmen, vi vill inte att det bränns. Rör till en tjock härlig smörkräm. Låt svalna. 10. Montera tårtan. Lägg ut en botten på ett tårtfat. Bred på smörkrämen, lägg på nästa lager och toppa sedan med vispad grädde, hallon / el jordgubbar!! (Man behöver inte dekorera med puffat ris, det räcker med det som är i marängen. :) Smaklig fika! :)