Lemon curd... Hur gott? Fantastiskt bara som det är och såklart galet gott i bakverk & efterrätter. Syran bryter av det söta i bakverken så fint, så att det känns "lättare" på något sätt att äta sött. Ja, ni förstår :) Curd går ju att variera i oändlighet. Man kan göra citron, passion, hallon, blåbär m.m. Endast fantasin sätter stopp. Här kommer receptet på den lemon curd jag alltid gör, syrlig, frisk och bara SÅ smarrig! 1 stor syltburk (räcker som fyllning till t.ex. två tårtor) Ingredienser 6 citroner, saften + skal från 2 3 dl strösocker 2 msk maizena 100 g smör 4 hela ägg 4 äggulor Gör så här 1. Tvätta två utav citronerna väl och riv skalet från båda ner i en kastrull. 2. Lägg en sil över kastrullen och pressa ner alla citroner utom 1. (Den sista citronen pressar man ner i ett glas och blandar upp med maizenan som sedan skall reda curden) 3. När alla citroner pressats ner i kastrullen tillsätt socker och smör. Koka upp. 4. Sila av koket ner i en annan kastrull så att citronskalet tas bort. 5. Tillsätt citron- och maizena blandningen, rör samman. 6. Vispa upp ägg och äggulor lite lätt i en bunke och häll sedan ner i citron-koket. Vispa ihop och ställ på platan. Vispa hela tiden på medelhög värme så att det inte bränns i botten. Försiktigt försiktigt kommer curden tjockna. 7. När curden tjocknat häll upp den i en stor ren syltburk. Låt stå tills den svalnat med öppet lock. 8. Stäng sedan locket och ställ i kylen. Den håller sig fin rätt många dagar i kylskåpet. Ta fram när du bakar eller ha på en klick på nybakade scones med lite naturell färskost ♥ Mums! Lätt som en plätt. Kram :)