Happy Friday!! Känner ni till Tony's Chocolonely ? Tony's Chocolonely, i detta fall Dark Chocolate Pecan Coconut är en chokladkaka gjord av ren kakao med kokos & pecan utan någon som helst bitter eftersmak. Ingredienserna i Tonys choklad är rättvisemärkta vilket gör att det känns mycket bättre som konsument att köpa den i jämförelse med andra typer av choklad. (på flertal kakao-farmar i västra Afrika arbetar nämligen slavar och många av dem är tyvärr barn..) Därför känns det extra bra i hjärtat att veta vad man köper och stoppar i sig tycker jag. Chokladen i olika smaker hittar du på : https://www.koket.se/koketsfavoriter/tony-s-choklad-dark-chocolate-pecan-coconut-180-g Här kommer receptet på en galet god efterrätt! ca 15 mini-kladdisar, 20 min Ingredienser 150 g smör 100g Tony´s Chocolonely (dark chocolate, pecan, coconut) 2,5 dl Vetemjöl special 2 3/4 dl socker 1/2 dl kokos 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 1 nypa salt Kanderade pecannötter 1 dl socker 2 dl pecannötter Gör så här Sätt ugnen på 175 grader. Det bästa med dessa små mini-kladdisar är såklart att dem är galet goda, men också att dem görs i en silikonform med 15 hål som varken behöver smöras eller mjölas :) Smält smöret i en kastrull. Dra bort från värmen och bryt eller hacka ner chokladen. Rör tills chokladen smält helt samman med smöret. Tillsätt socker, vaniljsocker, vetemjöl, kokos, och en nypa salt. Rör tillsist i äggen, ett åt gången. Nu skall smeten var seg, kladdig & härlig. Fyll upp silikonformarna näst intill upp till kanten. Sätt in formen i ugnen i 10 min. Dem skall vara riktigt kladdiga och härliga. Ta ut dem från ugnen och låt dem svalna helt. Kandera pecannötterna Mät upp sockret i en panna och låt smälta på spisen på medelhög värme. ( Bränns sockret så smakar det såklart bränt och man bör göra om) När sockret är smält och fått en mjuk gyllenbrun färg, tillsätt nötterna och rör runt med en träslev. När alla täckts, lägg upp på ett smörpapper och låt svalna helt. Hacka dem lite grovt innan servering. Tryck upp mini-kladdisarna från silikonformen och servera tillsammans med en kula vaniljglass & dessa fantastiskt goda pekannötterna :)