Alltså Schwartzwaldbakelser med vaniljgrädde & choklad. Bara så galet gott – och till och med glutenfritt! Här kommer receptet på mina små bakelser! 35 min, 6 bakelser med tre lager, eller 9 bakelser med 2 lager Ingredienser 4 äggvitor 2 dl strösocker 3 dl hasselnötsmjöl Fyllning & Dekoration Grädde (utefter hur många man tänker göra) Vaniljsocker (efter smak) Mörk choklad, hyvlad Kakao, pudrat över Gör så här Sätt ugnen på 165-170 grader varmluft Lägg ut bakplåtspapper på två plåtar. Använd något runt som "mall" (Jag använde en rund stans som är 7 cm i diameter) och rita cirklar med en penna så att alla bottnar blir lika stora, 18 st. Vispa äggvitorna hårt ca 2 min tills det blir vitt och fluffigt. Vispa ner halva mängden socker och vispa till en stadig maräng. Rör ner resterande socker och fortsätt vispa hårt. Vänd sedan ner hasselnötsmjölet med en slickepott. Smeten skall vara som en maräng där du kan vända bunken utan att något rinner ut. Fyll upp i en spritspåse och klipp av spetsen så att mynningen är ca 1 cm bred. Spritsa en cirkel inifrån och ut ända till kanten i varje mall. Sätt in plåtarna i ugnen i 12 min tills bottnarna blivit en uns gyllene, de skall inte alls ta mkt färg. Ta ut, låt svalna och lossa dem försiktigt från pappret. Fyllning & Dekor Vispa upp grädde och smaksätt med vaniljsocker. Grädden skall vispas till den konsistens att den går bra att spritsa, men inte till smör. ;) Slät, fin & fast grädde vill vi ha! Lägg ut en botten, spritsa på grädde & lägg på en botten till. Dekorera med grädde, hyvlad choklad & pudrad kakao. Önskar man göra "mega-bakelser", så upprepa samma moment men använd tre bottnar.. Personligen kan jag tycka att det räcker med två bottnar per person & bakelse, men bildmässigt så är det ju läckert med tre :) Mina bottnar blir lite mer åt Budapest-känsla, som är lite mer marängiga / sega... Så himla gott!! Smaklig fika eller dessert ♥