Det är många som är mjölkproteinallergiker. Därför måste vi se till att ha ett dunderbra recept på mjölkfria kanelbullar till dessa människor. Dessa bullar är verkligen magiska, Så sjukt goda även för er som tål mjölk 👌🏻🙌🏻❤️ Här kommer receptet! (Ps. Vill ni göra vanliga så kör samma mått men med riktigt smör och mjölk) Ca 20 bullar, 90 min Ingredienser 25g jäst 2,5-3 dl havredryck 60+20g mjölkfritt margarin 1 dl socker 1/2 tsk salt 1/2 tsk kardemummakärnor (mortlade) 6-8 dl vetemjöl special Fyllning 100-125g mjölkfritt margarin, rumstempererat 1/2 dl strösocker 3 msk vaniljsocker (mer om önskas) 1/2 msk farinsocker 1 tsk malen kanel (el efter smak) salt, efter smak (Mjölkfritt margarin är rätt saltfattigt, så för att få en bra balans i bullarna så blir det till att tillsätta lite mer salt än vanligt) Pensling 1 uppvispat ägg Pärlsocker Gör så här 1. Värm upp havredrycken i en kastrull till 37 grader, klicka i 60 g av margarinet och låt smälta samman. Se till att hålla 37 grader. 2. Smula jästen ner i en bunke. Tillsätt sockret och häll sedan över vätskan som är fingervarm. Lös upp jästen. 3. Tillsätt mortlade kardemummakärnor och ha i vetemjölet successivt tills det blir en fin deg, varken kladdig eller för kompakt. (Man får gå lite på känn) 4. Kör degen med degkrokar några minuter, 3 min räcker. Klicka under tiden degkrokarna går i resterande del smör, 20g. Låt arbetas in i degen. 5. När degen släpper fint från kanterna när man kör med degkrokarna, pudra lite mjöl över och kring kanterna. Lägg handduk över och låt jäsa ca 50 min. 6. Sätt ugnen på 200grader varmluft. Fyllning 1. Vispa samman ingredienserna till fyllningen med elvisp. Smaka av och tillsätt ev mer av något du tycker. (Om något fattas såklart ☺️) 2. Låt fyllningen stå i rumstemp tills den skall smetas på. Bullarna 1. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. 2. Kavla ut och smeta på fyllningen jämnt över hela. 3. Forma bullarna som du önskar, snäckor, nystan el som du önskar. (På Min Instagram ”höjdpunkter” kan ni se hur jag tvinnar mina bullar. 👌🏻 4. Lägg upp bullarna på en plåt med bakplåtspapper el i pappersformar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. 5. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö pärlsocker över. 6. Sätt in i mitten av ugnen i 8-10 min. Tills gyllene 🙌🏻 Ta ut och NJUT!!! ❤️❤️❤️