Vad säger ni om kombinationen av söt, mjuk och härligt nybakad mjuk pepparkaka med sval lättvispad grädde, syrliga lingon med ton av vanilj? Jag säger julkänsla & magi i gommen! Här kommer receptet ♥ 1 mjuk pepparkaka, 50-60 min Ingredienser 100 g smör, smält 2 ägg 2 dl strösocker 1 1/2 dl gräddfil 1 tsk mald ingefära 1/2 tsk mald kardemumma 1 tsk malda nejlikor 2 tsk mald kanel 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver (el 1 tsk bikarbonat) Tillbehör Grädde, vispad Vaniljsocker, efter smak Lingon, osockrade Gör så här 1. Sätt ugnen på 160˚C varmluft 2. Smörj och mjöla en bakform. (Smör + mjöl + vaniljsocker) 3. Smält smöret och låt det svalna. 4. Blanda mjöl och bakpulver väl i en separat skål. 5. Vispa upp ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt sedan det smälta smöret, gräddfil, kryddor och till sist mjöl- & bakpulverblandningen. 6. Häll upp pepparkakssmeten i den smorda formen och grädda i mitten av ugnen i ca 34-35 min Testa med sticka! 7. Ta ut och låt den mjuka pepparkakan få svalna lite i formen. Låter man den svalna så håller den ihop bättre när man stjälper upp den. Lingon & vaniljgrädde 8. Vispa grädden lite lätt, rör i vaniljsocker och tinade syrliga lingon. 9. Lägg en rejäl klick lingon & vaniljgrädde på en bit nybakad kaka. Toppa med lite hela lingon och ev lite florsocker. 10. Voilà! Mumsfillibabba :) mmm.... Så Got!!! Tips! Om tiden tryter så köp färdig "mjuk pepparkaksmix", tillsätt då 50 g smör & 1 ägg så får du en fantastiskt god och saftig kaka. Tiden räcker inte alltid till. :) Den mixen är riktigt bra, står vid bakhyllan! Lycka till! Kram Catarina