Hej härliga ni! Alltså, hallongrottor. Ja klassiska, fantastiska och bara helt underbara små kakor som inte alls får underskattas. Min mormor Maj-Lis som nu är 89 år står fortfarande och bakar dessa kakor för att jag och mina barn bara Älskar dom. Här kommer hennes recept ♥ 20-25 kakor, 30 min Ingredienser 150 g smör 3/4 dl strösocker 3 dl vetemjöl special 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker (äkta vanilj) Fyllning Hallon-, jordgubb eller blåbärssylt Gör så här 1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft 2. Tärna smöret och lägg i en bunke. 3. Blanda samman alla torra ingredienser i en annan bunke, blanda väl. 4. Vänd ner i smöret och nyp ihop till en smulig massa som sedan formas till en slät & fin deg. 5. Ställ in i kylen ca 15 min innan hallongrottorna skall göras. 6. Sätt ut små söta formar på en liten muffinsplåt. 7. Rulla små bollar av degen och sätt ner i formarna. Tryck sedan ner pekfingret i mitten av varje degboll och gör plats för sylten. (Maj-Lis gör extra stora hål för att sylten är så god..) PS! Man kan absolut byta ut sylten från hallon till jordgubb eller t.ex. blåbär. Lika gott!! 8. Sätt in i ugnen i 10-12 min. Tar kakorna färg så sänk temperaturen, kakorna skall vara ljusa och härliga men ändå gräddade! Ta ut kakorna från ugnen, låt dom svalna och förvara sedan i en trevlig liten burk med lock ♥ Har du också någon kaka, bakverk, maträtt eller dryck som du förknippar med någon? Lycka till med baket, Kram C