Hej finingar! Idag är det Nutella-dagen, och det firar jag såklart med att baka dessa härliga favoriter, Stora Nutellamaränger som är härligt sega. ♥ Maränger i all ära. Men dessa fyllda med nutellaswirl får verkligen smaklökarna att dansa!! Ät marängerna som dem är. Eller lägg på en kula glass, vispa lite grädde och dekorera med hallon eller solmogna jordgubbar. Fasansfullt gott, och det godaste tycker jag är att marängen är lite seg i mitten :) 90 min, 5 stora maränger eller 10 mindre Ingredienser 3 äggvitor 1,5 dl strösocker 1/2 dl Nutella Gör så här Sätt ugnen på 120 grader varmluft. Vispa samman äggvitor & socker i en bunke över ett kokande vattenbad. Vispa marängen över vattenbadet tills sockerkristallerna smält. Ca 60-65 grader marängsmet. Ta sedan bort bunken och fortsätt vispa tills marängen blir sval. Värm Nutellan en aning i mikron så att den blir lite lösare och lätt att arbeta med. Häll ner den i marängen och dra ett par fasta drag så att du "swirlar" in fina Nutellaspår i marängen. Klicka upp önskade storlekar på marängerna på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen i ca 60 min. Ta ut marängerna och låt dem svalna. Önskar man mer krispiga maränger ända in i mitten så stäng av ugnen efter 60 min och låt dem stå och torka i ugnen fram till servering. Servera som dem är, till glass, till lättvispad grädde och härliga färska bär! Njut av världens godaste maränger, KRAM :)