Förmodligen kommer du Aldrig att göra en klassisk kladdkaka med massa smör, vitt socker & vetemjöl efter att du testat denna fantastiska kladdkaka!! Med gott samvete sitter till och med jag mitt i veckan och smäller i mig denna kladdiga härlighet till chokladbomb, som dessutom är helt GLUTENFRI!! Receptet är magiskt och ni bara MÅSTE prova!! 15 min, 4-5 port (20 cm springform el mindre) Ingredienser 15 dadlar, mjuka - kärnfria el ta ur kärnorna (Juicy dates) 1,5 msk flytande honung 2 msk kokosolja, neutral (smält i mikron) 3 ägg 2 dl mandelmjöl 1 tsk bakpulver 5 msk kakao 2 msk kokos 1 krm vaniljpulver 2 krm salt Kokosolja, att smörja formen med kokos, att strö formen med Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft 2. Smörj en form 20cm med kokosolja och lägg kokos i botten. 3. Ta fram matberedaren och mixa alla ingredienser samtidigt till en slät smet. (Jag mixar tot ca 1-1,5 min) - Öppna och kolla, och dra ner smet som kommer upp på kanterna med en slickepott. Mixa igen, men tot bara någon min. 4. Bred ut smeten i formen. 5. Sätt in i mitten av ugnen i ca 10-12 min (beroende på ugn & strl på form), den skall vara kladdig och härlig inuti. (Känn efter med handen efter 10 min. Den skall bvara kladdig och kännas som en kladdkaka. Men inte rinnig! 6. Ta ut kakan, låt den svalna något, (gärna ljummen) och servera tex till en klick grädde & hallon! Dekorera med siktat florsocker eller hackad choklad. Det är fint med kontrasten när florsocker siktas på! Jag är helt tokig i denna fantastiska kladdkaka, det kommer du också bli... M A G I ♥ Hur gör man enklast? Kolla HÄR ♥