Det är ju bara så himla kul att baka tårtor och hitta på nya kombinationer, love it. Igår när jag stod i köket och bakade denna tårta så kändes det nästan som att stå i finalen i Sveriges Mästerkock igen. Fick tillbaks alla feelings och återigen slog det mig hur glad jag är över allt som hänt / händer nu efter vinsten. Här kommer receptet på denna underbara tårta! 3 h, 15 bitar Ingredienser Chokladbotten 4 ägg 2 dl socker 1 dl vetemjöl special 1 dl potatismjöl 2 msk kakao 1-2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smöra och mjöla två st 20 cm springformar med bakplåtspapper i botten. 3. Blanda samman alla torra ingredienser väl. 4. Vispa socker och ägg vitt och fluffigt med elvisp 2-3 min. 5. Häll ner mjöl-blandningen i en sil och vänd successivt ner i smeten (obs: Vänd ner) 6. Fördela upp den fluffiga smeten, utan att röra för mkt i den i de smorda formarna och ställ in i ugnen i ca 28-30 min. Ta ut, låt svalna helt! 7. Dela varje botten i två, så ni får fyra tårtbottnar tot. Antingen med en tårtbottenskärare eller en lång filékniv. Fyllning 1. Jordgubbsmousse 200 g frysta jordgubbar 3/4 dl socker 3 gelatinblad 2,5 dl grädde 1/2 tsk vaniljsocker Fyllning 2. Bananmousse 3 bananer 1 msk citronsaft 2 äggulor 2 msk socker 2 dl vispad grädde 1-2 msk snabbmarsanpulver (till önskad krämig kostistens) Fyllning 3. Nutella & daim 1 dl Nutella 1 st dubbel diam, hackad Rosa grädd-frosting 400 g färskost 2 dl florsocker 5 dl vispgrädde 2,5 tsk vaniljsocker röd karamellfärg Mörk choklad ganache 100g mörk choklad 1 dl vispgrädde Jordgubbsmousse 1. Lägg gelatinbladen i blöt. 2. Koka upp jordgubbar och socker in en kastrull. Mixa sedan slätt med stavmixer 3. Blanda i gelatinbladen när jordgubbssåsen är varm, rör ut väl så inga klumpar lämnas. Låt svalna. 4. Vispa upp grädde och vänd ner. låt stå i kyl ca 1,5 h innan den läggs på tårtan Bananmousse 1. Mixa bananerna slätt med stavmixern, rör i citronsaft så att bananerna inte blir bruna. 2. Vispa äggulor och socker pösigt och ljust, ca 2-3 min med elvisp. 3. Rör ner de mixade bananerna, blanda väl. 4. Vispa grädde och rör ner i smeten. 5. Tillsätt marsanpulvret, blanda väl och ställ svalt fram till montering. Montering av tårtan Tips! Lägg inte fyllningarna ända ut till kanterna, utan spara någon cm. Av tyngden så kommer fyllningarna ändå tryckas ut åt kanterna. Lättare sedan när man klär in tårtan i frostingen :) 1. Lägg ut tårtbotten nr 1 på ett tårtfat. 2. Bred på bananmousse (det blir lite mousse över, så känn inte att allt måste på tårtan) 3. Lägg på tårtbotten nr 2. 4. Bred på rumstempererad nutella och hacka över daim. 5. Lägg på tårtbotten nr 3. 6. Bred på jordgubbsmoussen, även här blir det lite över, så lägg inte på för mkt. 7. Lägg på "locket", tårtbotten nr 4 8. Ställ kakan svalt medan frostingen görs. Rosa gräddfrosting 1. Vispa samman färskost och florsocker till en slät smet. 2. Vispa grädden. Blanda nu samman färskoströran med grädden. 3. Dela upp 1/3 av frostingen i 1 bunke och 2/3 i en annan bunke. 4. Färga frostingarna med röd karamellfärg (någon / några droppar räcker) OBS! Bunken med mindre frosting i, färgade jag mer rosa än den andra. Just för att jag till sist bara drog ett drag nerifrån och upp längs kanten runt hela tårtan för att få till "färgeffekten". Mörk chokladganache Koka upp grädden och rör i hackad mörk choklad. Rör till en slät chokladkräm. låt svalna något! Klä nu in hela tårtan med den ljus-rosa frostingen och avsluta med frostingen som är mer mörkt rosa-färgad. Ta lite frosting på paletten och dra uppåt längs sidan i omgångar runt hela. Se bild ↓ Ställ svalt innan chokladganachen läggs på! Bred på chokladganachen och låt det lite "slarvigt" rinna ner på sidorna av tårtan. Spritsa resterande mängd frosting på tårtan och dekorera med strössel, silverkulor eller annat kul :) Jag "kastade" dit det rosa strösslet på sidorna ↓ Ställ tårtan svalt fram till servering. Jag rekommenderar nog att ha tårtan i kyl minst 4-6 h innan servering. En tårta är inget man slår ihop på en timme. Man behöver ge den tid, kärlek och omvårdnad, då blir det Så Bra! Lycka till ♥