Dessert eller fika, spelar ingen roll. Men SÅ gott detta är alltså! Kul att baka dessutom. Receptet är enkelt och kommer här! ♥ 6-8 port, 40 min Ingredienser: Galettedeg 150 g smör (kallt) 3 dl vetemjöl 2 msk socker 1 ägg (kallt) Fyllning 500 g rabarber 1 msk potatismjöl 1 dl socker 1 krm vaniljpulver 1/2 tsk mortlad kardemumma Pensling 1 äggula 1 msk kallt vatten flagad mandel, efter smak Tillbehör vaniljglass, vaniljsås, eller vaniljvisp Gör så här 1. Kör smör, socker och vetemjöl i en matberedare till en smulig deg. 2. Tillsätt ägget och kör till en fin smidig deg. Forma till en plattare boll och lägg i en plastpåse i kylen i ca 20 min. 3. Sätt ugnen på 200 grader. 4. Ansa rabarbern - dra bort skalet och skär i smala bitar. 5. Blanda samman med socker, potatismjöl, vaniljpulver & mortlar kardemumma. 6. Kavla ut galetten till en tunn fin cirkel på ett smörpapper. (Du använder sedan det smörpappret även i ugnen på plåten.) 7. Lägg på rabarberfyllningen i mitten men spara ca 5 cm till kanten. 8. Vik upp kanten som på bilden nedan och pensla med en äggula uppvispad med lite vatten. 9. Strö på flagad mandel (eller annan nöt) på kanten och sätt in i ugnen i 22-25 min. Tills galetten är gyllene och fin! Servera till vaniljglass, vaniljsås eller vaniljvisp. MUMS!! Syrligt, sött & så somrigt ♥