Min dotter Filippa bakar ofta en fantatsiskt god och saftig sockerkaka med hallon och vanilj. Den är verkligen magiskt god. Här kommer receptet som så många ville ha Ingredienser3 ägg3 dl socker1/2 msk vaniljsocker3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver80g smör1,5 dl mjölk 3%150g hallon Gör så här1. Sätt ugnen på 150 grader 2. Smörj och bröa en form med vetemjöl (inte ströbröd)3. Blanda samman alla torra ingredienser utom strösocker i en skål, blanda väl. 4. Vispa samman ägg och strösocker kraftigt med elvisp ca 4 minuter. Desto längre du vispar desto fluffigare kaka. Vitt & poröst!5. Värm upp mjölken ihop med smöret, låt smälta samman. 6. Vänd ned de torra ingredienserna i äggvispet och tillsätt sedan mjölk- och smörblandningen. Vänd ihop smeten. 7. Häll upp smeten i formen och tryck sedan ned hallonen med en gaffel. 8. Sätt in i ugnen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40-60 min. (Beroende på ugn)9. Ta ut kakan när teststickan inte är kladdig, låt stå ca 15 min innan den stjälps upp på fat. 10. Förvara kakan med formen på, på så vis håller den sig saftig längre. Smaklig fika ♥️♥️