Ja... Ja.. JA! Den här saftiga morotskakan är godare än den du köper på bageriet, jag lovar! Receptet kommer här ♥ Ingredienser 3 normalstora morötter, rivna 3 ägg 3 dl strösocker 2,5 dl hasselnötsmjöl 3 dl vetemjöl special 1,5 tsk kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk kardemummakärnor (mortlade) 3/4 tsk salt 2 tsk bakpulver 1/2 msk vaniljsocker 2 dl rapsolja Frosting 200 g smör, rumstempererat 400 g Philadelphia färskost 1 citron (rivet skal från 1 citron) 7 dl florsocker 1/2-1 tsk vaniljsocker Topping 1 dl valnötter, fint hackade – att dekorera kanten med Gör så här 1. Sätt ugnen på 170- 175 grader varmluft och smöra en 20 cm springform. (Mjöla formen helst med hasselnötsmjöl, alt mandelmjöl om du har det hemma. Jag lägger även alltid bakplåtspapper i botten av formen, sedan knäpper jag på kanten på formen.) 2. Vispa ägg och socker poröst ca 4-5 min med elvisp. 3. Blanda samman hasselnötsmjöl, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, ingefära, kanel, mortlade kardemummakärnor och salt. Blanda väl! 4. Skala och riv morötterna fint på rivjärnet. 5. Vänd ner dom rivna morötterna i ägg- & sockervispet. 6. Tillsätt sedan blandningen av de torra ingredienserna, blanda väl. 7. Rör till sist i oljan till en jämn och fin smet. 8. Sätt in kakan i nedre delen av ugnen i ca 40-47 min. (Beroende på ugn – använd teststicka.) 9. När kakan är klar, ta ut den och låt den svalna under en handduk så att den bevarar sin fukt. När den hade fått vila en stund lade jag på plastfolie för att kakan verkligen skulle få behålla fukten. (Super!!) 10. När kakan är helt kall, (efter t.ex. en natt i kylskåpet) så dela den på hälften till två bottnar. Frosting 1. Vispa samman rumstempererat smör med Philadelphia, florsocker & vaniljsocker. Vispa till en slät och fin frosting. Riv sedan i citronzest från 1 citron, rör om och smaka av! 2. Lägg önskad mängd fyllning emellan bottnarna och lägg sedan locket på. 3. Täck sedan in hela kakan med frosting. 4. Hacka valnötterna fint och "kasta" lite nöthack åt gången mot kanten runt. 5. Ställ kakan svalt till frostingen stelnat till en aning. Ca 2-3 h innan servering. Det blir snyggare bitar att skära när kakan "satt sig" och är stabil. Njut av den absolut godaste morotskakan du någonsin bakat ♥ Kram :)