Vad bakar ni till Halloween? Jag bakar såklart mina Scary Blondies som inte bara går hem hos barnen, utan även hos de vuxna. ;) Sött, salt, kladdigt & chunky på samma gång, här kommer receptet! 12-15 Spary Blondies, 35 min + kyl + dekor Ingredienser 100 g smör 200 g vit choklad 3 ägg 2 dl socker 3 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1/2 dl jordnötter, grovt hackade Spooky things marshmallows vit choklad, smält chokladknappar Glasyr 4 msk grädde 100 g vit choklad, finhackad Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg ner ett bakplåtspapper i en form som är ca 20 x 30 cm. Forma pappret utefter formen, även upp på kanterna. Smöra & mjöla smörpappret. 3. Smält smöret och bryt i 100 g vit choklad. Låt allt smälta samman. (Inte på plattan med värme.) 4. Vispa ägg och socker poröst, vitt & fluffigt. Rör sedan ner smör och chokladblandningen. Tillsätt hackad vit choklad, mjöl och vaniljsocker. Rör till en jämn smet och vänd till sist ner hackade jordnötter. 5. Fyll upp den smorda formen och sätt in i ugnen i 25-27 min. Sänk temperaturen om kakan tar för mycket färg. 6. Ta ut, låt svalna helt! 7. Koka upp grädden och rör ner finhackad vit choklad, smält samman. Låt svalna helt innan dekoration. (Tips! Sätt ner kastrullen i kallt vattenbad och rör hela tiden tills den kyls ned helt.) 8. Skär Blondiesarna i fyrkanter ca 7x7 cm. Ställ en marshmallow i mitten på varje och häll den vita chokladglasyren över. Sätt fast små ögon och en liten mun av de mörka chokladknapparna. 9. Ringla över glasyren på varje marshmallow så att det blir likt ett spöke. Håll kallt, eller servera direkt! Trick or treat? ;) Hoppas ni får en härlig Halloween!