Hello Darlings & Happy Friday!! Vad sägs som att starta helgen med en nötig, lite seg & smarrig Schwartswaldtårta? Har ni inte bakat denna någon gång så måste ni verkligen det nu. Magisk tårta som är så himla enkel att svänga ihop. Receptet kommer här ♥ 10 bitars tårta Botten 200 g hasselnötter, malda 1,5 dl socker 6 äggvitor 50 g mörk choklad, smält (skall penslas på bottnarna efter ugnen) Fyllning 4-5 dl grädde 2-3 tsk vaniljsocker (efter smak) Topping / Dekor 100 g mörk choklad, smält eller bara hackad över Kakao, att sikta över Gör så här 1. Rosta hasselnötterna i 15-18 min på 150 grader. Ta ut och låt svalna. 2. Ta fram två plåtar och rita två cirklar på smörpapper som mallar, ca 25 cm i diameter. (En ring på varje plåt blir bra. Men om du t.ex. vill göra mindre bottnar och högre tårta - gör tre mindre bottnar.) 3. Lägg dom avsvalnade nötterna i en kökshandduk och gnugga bort skalet. Det åker av lätt nu när dom är rostade. 4. Mal sedan hasselnötterna i en mal. (Alt mixa sönder dom i assistenten.) Det gör såklart ingenting att det sitter lite mörkt skal kvar på nötterna, så blir det. 6. Blanda samman de malda hasselnötterna med sockret. 7. Vispa äggvitan till ett fast och hårt skum med en elvisp (typ som till en maräng). Vänd sedan i hasselnöt- och sockerblandningen. Vänd försiktigt så att den behåller sin fluffighet. 8. Spritsa ut "nöt-marängen" inifrån mitten av cirkeln och utåt till kanterna med hjälp av en spritspåse. Jobba i cirkel inifrån och ut. Ca 0,5-1 cm hög. 9. Sätt in i ugnen på 150 grader varmluft i 20-25 min. 11. Smält under tiden mörk choklad som bl.a. skall penslas på bottnarna när dom kommer ut. (Man penslar bottnarna med choklad för att botten skall behålla sitt krisp när vaniljgrädden läggs emellan vid montering.) Men som även sedan skall användas till dekor. 12. Ta ut bottnarna när dom blivit bakade och lite gyllene. Låt svalna något och pensla sedan botten med ett tunt lager choklad. Låt svalna och stelna helt. 13. Vispa upp grädden och tillsätt vaniljsocker. Smaka av! 14. Lägg en tårtbotten på ett uppläggningsfat. Lägg på eller spritsa ett lager grädde och lägg sedan nästa botten över. Toppa med mer grädde uppe på och på sidorna. Ringla över lite smält choklad och sikta över kakao. Ställ svalt fram till servering! (Vill man dekorera med chokladen på ett annat sätt kan man temperera chokladen, stryka ut på smörpapper och skapa mönster. Men lättast är att bara ringla lite choklad över på toppen. Låt fantasin flöda :-) ) Man kan ju leka med chokladen lite... Det är inte alltid det som är perfekt som är det bästa ♥ Lycka till och njut av en galet god & enkel tårta!