Magiii med blåbär, efterrätt ikväll! Detta receptet på blåbärskaka / blåbärspaj är nog det enklaste man kan tänka sig. Man gör hela smeten direkt i kastrullen, sedan häller man ner den i en springform och toppar med massa frysta eller färska blåbär. In i ugnen ca 30 min och kakan kommer ut varm, seg och lite kladdig. Magiskt till en klick fluffig vaniljvisp. Ni måste prova! 1 form (8 port) Ingredienser 100 g smör 1/2 msk vaniljsocker 2,5 dl strösocker 0,5 dl farinsocker 3 dl vetemjöl 3 ägg 225 g blåbär (frysta eller färska - jag kör på frysta) Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smöra och mjöla en springform 23-25 cm. (Jag körde formen klädd med bakplåtspapper.) 3. Smält smöret i en kastrull och blanda sedan i alla ingredienser och rör till en slät smet. Jag burkar blanda i äggen allra sist. 4. Häll upp smeten i formen och toppa med alla blåbär. 5. Sätt in i ugnen i ca 30 min. (Kakan skall kännas ganska fast uppe på.) Använder man en mindre form så blir såklart tiden annorlunda, något längre. Känn på kakan och häng med i utvecklingen så blir det bra :) 6. Ta ut kakan och låt svalna något. 7. Servera denna magiska blåbärskaka till fluffigt vispad vaniljvisp eller en kula vaniljglass. Så ENKELT och SÅ GOTT ♥ Lycka till!