Här kommer ett superenkelt recept på en riktigt knackig, seg, söt & syrlig äppelpaj som går på ett kick att sno ihop. Pajerna gjorde jag här i små suffléformar, men går såklart att göra i en pajform också, receptet kommer här! ca 5 minipajer el 1 stor , 30 min Ingredienser Fyllning 4-5 äpplen (Aroma är goda, eller någon annan syrlig sort - viktigt med syra!) 1/2 tsk malen kanel 1 krm kardemummakärnor, stötta Knäcktäcke 150g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 msk ljus sirap 3 nypor flingsalt Rårörd vaniljvisp 2 äggulor 2 msk socker 2 tsk vaniljsocker 2 dl vispgrädde Gör så här - Sätt ugnen på 150-155 grader varmluft eller 170 grader över / undervärme. 1. Skala och hacka ned äpplena i bitar, lägg en rejäl näve i varje liten skål. (Så att det är någon cm kvar upp till kant. 2. Strö över kanel och stött kardemumma. 3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt havregryn, vetemjöl, socker, vaniljsocker, ljus sirap och en nypa flingsalt. Blanda & rör till en fast och seg smet. 4. Lägg smeten fördelat över alla äpplen, gör som ett berg. "The more the merrier" ♥ 5. Sätt in i ugnen i ca 25 min tills knäcktäcket är gyllene och äpplena mjuknat. 6. Ta ut och låt svalna något Rårörd vaniljvisp 1. Vispa samman äggula, socker och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills det blir vitt och fluffigt. 2. Vispa upp grädden i en annan bunke. 3. Häll sedan i äggulevispet ner i grädden och vispa upp till en fluffig vaniljvisp. Servering Servera dessa magiskt goda små äppelpajer till din rårörda vaniljvisp & njut!