Alltså... Älskar man semlor så ÄLSKAR man denna kladdkaka. Receptet kommer här ♥ 1 kladdkaka 8-10 bitar, 30 min Ingredienser 150 g smör 100 g mandelmassa, riven 1 tsk kardemummakärnor, stötta 1,5 dl strösocker 1/2 msk vaniljsocker 1 krm salt 2,5 dl vetemjöl 3 ägg Topping vispgrädde flagad mandel stött kardemumma Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader, spänn fast ett smörpapper i botten på en springform och smöra formen. 2. Smält smöret, riv i mandelmassan och mortla kardemummakärnorna. Häll i nästan all kardemumma, spara lite till dekoration. 3. Tillsätt alla torra ingredienser i smöret, rör till sist i äggen. Rör till en fin & kladdig smet. 4. Häll smeten i formen och grädda ca 25 min. Mitten skall vara kladdig men inte rinnig. Känn försiktigt med handen uppe på efter 25 min. 5. Ta ut kakan, låt svalna i rumstemp. 6. Vispa grädde, spritsa fint på kakan och toppa med flagad mandel (rostad i torr panna), strö på sista kardemumman. Servera direkt eller ställ svalt fram till servering ♥ Så sjukt gott!! Smakar precis som semla, men med den bästa konsistensen som finns, kladdkaka! ♥