Alltså, jag tror aldrig att jag ätit en så god tårta som denna!! Fluffiga bottnar med två olika fyllningar. En syrlig hallon och en jordgubb omsvept av ett fluffigt lager grädde & massa jordgubbar. Magi på hög nivå, här kommer receptet! ♥ PS: Jag använde en extra hög form när jag gjorde kakan till tårtbotten och kakan delade jag i tre lite tjockare bottnar sedan. Har man inte en hög form så är det bättre att göra två formar, ja ni förstår. :) 2 x springformar 20cm, ger 4 bottnar, eller en 20 cm i diameter, hög form som ger 3 bottnar (lite tjockare bottnar) Ingredienser 4 ägg 2 dl socker 1 dl potatismjöl 1 dl vetemjöl special 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Fyllning 150g philadelphia 4dl grädde 3/4 dl florsocker 2 tsk vanijlsocker 2dl frysta hallon 10-15 färska jordgubbar, hackade i små bitar Gräddfrosting 50g philadelphia 3 dl vispgrädde Gör så här: 1.Sätt ugnen på 175 grader på över och undervärme. (Inte varmluft) Smöra och bröa två 20 cm i diameter springformar. (Jag använder mig av vetemjöl när jag bröar bakformar. Detta för att slippa grova bitar från ströbröd i en så spröd kaka.) Pudra över lite vaniljsocker i botten på båda formarna. Eller smöra och bröa EN högre form som är 20 cm i diameter. (En sådan som man använder när man vill göra höga tårtor) 2.Blanda mjöl, bakpulver, potatismjöl och vaniljpulver i en bunke. Rör med en gaffel så att bakpulvret verkligen blandar sig jämnt med mjölet. 3.Vispa ägg och socker poröst. När det blir vitt och fluffigt vänder du försiktigt ner mjölblandningen med slickepott. Rör inte för mycket, då tappar smeten sin luftighet. 4.Häll upp den fluffiga smeten jämnt i formarna (el i formen) och ställ in i ugnen i ca 30 min. Känn lite lätt med fingrarna uppe på kakan innan du sticker en provsticka i den. Den ska kännas lite fast. Testa sedan med stickan. Kommer den upp kladdfri, är botten klar. Låt svalna helt. 5.Stjälp upp bottnarna / (botten) när de svalnat helt och dela dem med exempelvis en lång filékniv. (Alt tårtbottenskärare) Fyllning 1 Vispa samman Philadelpiha, vispgrädde, florsocker och vaniljsocker i en bunke. Vispa med elvisp tills det blir riktigt fluffigt och relativt fast. Häll över hälften av smeten i en annan skål, för detta skall bli två olika fyllningar. En hallon och en jordgubb. Smula / krossa i de frysta hallonen i ena bunken med fingrarna och rör ihop till en härlig fyllning. Den skall inte vara rinnig på något sätt. Och det blir den inte om du vispat grunden fluffig och fin innan. Fyllning 2 Tvätta och skär ca 10-15st stora härliga jordgubbar i små bitar. (Hacka) Rör ner i resterande del philadelphia- & gräddvisp. (Denna fyllnig blir något lösare än hallonfyllningen, men det gör inget. Den håller sig fint mellan bottnarna ändå). Montera tårtan Dela kakan i tre lite tjockare bottnar, (det är meningen att de skall vara lite tjockare) Lägg ut en botten på ett tårtfat el liknande och lägg på första lagret fyllning - hallonfyllningen. Lägg på nästa botten och fördela ut nästa fyllning- jordgubbsfyllningen. Lägg på sista botten och tryck till så tårtan blir jämn, gör sedan gräddfrostingen. Gräddfrosting Vispa samman philadelphia och grädde fluffigt och spackla ihop tårtan. Spritsa eller använd en tårtspatel och svep in hela tårtan. (Varför jag har philadelphia i grädden är för att den blir mer stabil att handskas med och delars sig inte så lägg som grädde gör när man arbetar den för mycket) Dekorera med massa jordgubbar och ställ svalt till servering. Ps. Om tårtan ska stå länge i kyen så skulle jag dekorera med jordgubbar lite innan jag serverar istället. Njut av en galet god tårta ♥ Lycka till med tårtan, så galet god!!