Tänk er en smarrig tryffel men helt utan tillsatt socker. Ja, det är faktiskt möjligt. Här mixar man bara dadlar slätt till en smet, har i lite jordnötssmör, tillsätter hackade nötter, formar bollar och doppar i mörk choklad. Enkelt, nyttigare & så gott!! Skall man äta socker så är det naturligt socker som gäller. Alltså fruktsocker i detta fall som kommer från dadlarna. Här kommer receptet! 15-16 små tryfflar, 10 min + frys 1 h Ingredienser 200 g mjuka dadlar, mixade 1 msk jordnötssmör, chunky 3 msk salta jordnötter, finhackat 120 g mörk choklad 70 % Flingsalt el nöthack Ps. Är dadlarna i torraste laget för att mixa, tillsätt någon tsk espresso. Men det får inte bli för löst då tryfflarna skall gå att rulla sedan! Gör så här Se till att dadlarna är av en mjuk och riktigt färsk sort, stora! Ta bort alla eventuella kärnor från dadlarna och mixa dadlarna slätt i mixer. Tillsätt sedan jordnötssmöret. Finhacka de salta jordnötterna och rör ner i dadel- och jordnötssmeten. Rulla små bollar av dadel & jordnötssmeten (ta lite vatten på händerna så klibbar det inte) och lägg på ett fat med bakplåtspapper. Ställ in i frysen någon timme tills de stelnat helt. Temperera chokladen Finhacka den mörka chokladen och smält hälften över vattenbad. Mät med termometer så chokladen når 45 grader. Rör ner resterande mängd finhackad choklad och rör tills chokladen når 27-28 grader. Värm därefter upp den till 31-32 grader. Nu är chokladen tempererad och redo att användas. Ta ut dadelbollarna ur frysen. Sätt ner en tandpetare i en boll och doppa i chokladen. (Snurra stickan mellan fingrarna snabbt ner i kastrullen för att överflödig choklad skall rinna av) Ta hjälp av ytterligare en till tandpetare för att lossa bollen på bakplåtspappret. Toppa med en flinga salt eller en liten jordnöt. Ställ svalt eller i frys till servering. Enkelt :)