Vad sägs om en kladdig Tigerkladdkaka? Hälften vit choklad & hälften mörk.. ♥ Mums säger jag :) (Längst ner på sidan hittar ni även mina Top 3 Kladdkakor, som bara MÅSTE testas de också.) Men recept på Tigerkladdkakan kommer först och främst här ↓ 1 kaka- 10 bitar, 20 min Ingredienser Vit kladdkaka 50 g smör, smält 50 g vit choklad, hackad 1 ägg 1 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 dl vetemjöl Mörk-Chokladkladdkaka 50 g smör 1,25 dl socker 1 tsk vaniljsocker 0,75 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 ägg 1 krm salt Gör så här (Börja med att smöra & mjöla en 20 cm springform med bakplåtspapper i botten och sätt ugnen på 165 grader varmluft) 1. Smält smöret i två separata kastruller 2. Blanda samman de torra ingredienserna i separata bunkar till respektive smet. 3. Vit kladdkaka - När smöret smält, rör i hackad vit choklad och låt smälta samman (utan att stå på varm platta). Vispa strösocker och ägg vitt och poröst i en bunke med elvisp. Rör sedan i chokladsmöret och tillsist mjöl & vaniljsocker. Rör försiktigt till en tjock jämn smet. 4. Mörk chokladkladdkaka - När smöret smält, rör i alla torra ingredienser rätt ner i kastrullen och tillsätt ägget. Rör till en slät, blank och lite tjockare smet. 5. Varva vit kladdkakesmet med den mörka tills då får ett fint mönster. 6. Sätt in i ugnen i ca 17 min. (I min ugn blev den perfekt kladdig på 17 min.) 7. Ta ut kakan och låt den svalna. 8. Pudra florsocker över och servera med en kula vaniljglass eller lättvispad grädde. Lycka till ♥ Har ni provat mina andra kladdkakor? Har tre STORA favoriter Plopp-kladdis , Dumle med havssalt-kladdis & Vit Snickers-kladdis Alla tre måste testas hörni!! ↑ ↑ ↑ ♥