Oh my... Denna Veganska "snickers-tårta" är bara magisk.. Och Så enkel att göra!! Att baka eller att laga vegansk mat är inte längre så svårt, när det numera finns växtbaserade ingredienser att köpa i butikerna ♥ Jag är näst intill förälskad i AITO's "Oat for whipping" som är en växtbaserad grädde gjord på havrebas. Den är magiskt god, vegansk, glutenfri, härligt fluffig och bakverken som behöver frysas in blir så mkt bättre med denna grädde än vanlig. Den klarar frys på ett annat sätt! Vem behöver vanlig grädde när denna finns? Inte jag :) Här kommer receptet på denna magiskt goda, veganska & glutenfria snickerstårta - som dessutom är fri från vitt socker. DRÖM! 1 tårta, 6-8st mindre tårtbitar, 15 min (+frys 3-4h) Ingredienser Botten 10 st stora mjuka dadlar, urkärnade ½ dl hackade valfria nötter (jag kör rostade hasselnöter) 2 msk kakao 1 krm raw vaniljpulver 3 msk kokosflingor Fyllning 1 dl Aito whipping oat 1 dl jordnötssmör 1 msk agavesirap 2 krm salt Topping ½ dl salta jordnötter 50g mörk vegansk choklad 2 msk Aito whipping oat Gör så här 1. Hacka nötterna fint & mixa sedan samman alla ingredienser till botten i en matberadare. Tryck ut smeten i en form. Jag använder en mindre form, 15 cm i diameter. Önskas göra större så skulle jag dubbla receptet! 2. Vispa samman Aito whipping oat med jordnötssmör, agave sirap & salt. Vispa med elvisp tills det blir fast och fluffigt. 3. Bred sedan ut över botten. 4. Smält samman vegansk choklad med Aito whipping oat (Jag smälter det samman i mikron. (30 sek räcker - rör slätt) 5. Strö över jordnötter och ringla sedan över den smälta chokladen. (Den blir lite som en chokladganache att ringla över) 6. Ställ in i frysen, låt frysa i minst 3-4 h. Ta fram ca 15 min innan servering Njut av en Vegansk & glutenfri godbit till fikat som dessutom är fri från vitt socker! Om inte annat perfekt som dessert med en klick vispad Aito whipping oat till. Är ni nyfikna och vill läsa mer om Aito och deras underbara produkter så klicka HÄR ♥