Detta är verkligen lika gott som det ser ut.. Vit kladdkaka i botten med en vispad, lite syrlig hallonpanncotta spritsad uppe på ? Perfekt till fikat eller som dessert efter en god middag ? 10-12 port, 40 min (+6h kyl pannacottan) Vit kladdkaka 150g smör, smält 200g vit choklad 2dl socker 1/2 msk vaniljsocker 2dl vetemjöl 3 ägg 1 nypa salt Hallonpannacotta 1,5- 2dl frysta hallon 2,5 dl vispgrädde 1 knivsudd vaniljpulver 1 gelatinblad 2 msk socker (mer om sötare önskas) Gör så här 1. Blötlägg gelatinbladet i iskallt vatten i 10 min. 2 Låt grädde, socker, vaniljpulver & hallon snabbt bubbla upp. Tills sockret smält helt. 3. Sila av, pressa ur all smak och saft ur hallonen i grädden. 4. Krama ur gelatinbladet och rör ner i den varma hallongrädden. 5. Häll upp i en bunke och ställ svalt minst 6 h. Jag brukar göra pannacottan dagen innan ☺️ Kladdkakan -Sätt ugnen på 165 grader varmluft 1. smält smöret i en kastrull & bryt i den vita chokladen. Dra från värmen och rör tills chokladen smält helt. 2. Blanda samman de torra ingredienserna och häll ner i det smälta smöret. Rör! 3, Rör i äggen ett och ett i taget till en jämn, fin & krämig smet. 4. Häll upp i en smord springform. 20cm / diameter. 5. Sätt in i ugnen i ca 28-35 min (beroende på ugn) Den skall vara kladdig i mitten men inte rinnig. Känn med handen uppe på innan den tas ut. Ta ut, låt svalna helt. Vispad pannacotta 1. Ta fram den stelnade pannacottan från kylen. Vispa med elvisp tills fluffig och fast ett par min. (Den skall gå att spritsa) 2. Fyll upp i en spritspåse med önskad tyll och spritsa på kladdkakan. 3 Toppa/ dekorera med frystorkade hallon eller färska. Servera kakan lite rumstempererad. Inte kall. Yummiiii ???