Alltså.....Har ni inte bakat denna vita kladdkaka med jordnötter och vit chokladganache så måste ni prova. ? En magisk blandning av sött och salt. Här kommer receptet! 30 min, 1 kladdkaka 10-15 bitar Ingredienser 100 g smör, smält 100 g vit choklad 2 ägg 2 dl socker 2 tsk vaniljsocker 2 1/4 dl vetemjöl special Topping 3/4 dl grädde 200 g smält vit choklad 200 g salta jordnötter Tillbehör Löst vispad grädde Gör så här Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smöra och mjöla en 20 cm springform med smör och vetemjöl. Pudra sedan lätt över lite vaniljsocker. (Jag brukar alltid vilja ha lite vanilj i botten på kakan också) Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen. Rör till en jämn slät smet. Rör samman det smälta chokladsmöret med äggvispet. Vänd försiktigt ner mjöl och vaniljsocker och häll ner smeten i den smorda formen och låt grädda i ugnen i ca 18-23 min. (Beroende på ugn) Kakan skall vara kladdig i mitten precis som en kladdkaka - Känn efter lite lätt med handen innan den tas ut. Ta ut kakan och låt svalna. Topping Koka upp grädden. Dra bort kastrullen från plattan och bryt ner den vita chokladen. Rör tills all choklad smält och det blir en trögflytande smet. Smälter inte chokladen kan du sätta plattan på "1" för att bara få en aning värme så det hjälper till att smälta. (För hög värme på plattan gör att chokladen förstörs, så vakta noga, kör bara på ettan för att få en aning värme.) Lägg på jordnötterna på den halvt avsvalnade kakan och häll över den vita "Chokladganachen". Låt stå i rumstemp fram till servering. Servera den kladdiga snickerskladdkakan till lättvispad grädde. Så makalöst gott!! Nu är man i godishimlen :) Lycka till med baket, en kaka som garanterat inte kommer göra dig besviken ;) Kram Catarina