Kan vi prata om kärleksmums fast vita? Herre gud så gott... 🌸 Jag försökte hitta ett bra recept på dessa men lyckades inte. Så då testade jag mig fram och resultatet blev dessa. Försvinnande goda 🍰 Receptet kommer såklart här! ca 20 rutor, 30 min Ingredienser 150g smör 2 ägg 2,5 dl socker 1,5 dl mjölk 4 dl vetemjöl special 2 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 1 krm vaniljpulver Glasyr 100g smör, smält 3 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 2-3 msk mjölk (el vatten) Topping 1 dl kokos Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader & Klä en ugnsform 30x 40 cm med bakplåtspapper. (Jag penslar pappret med smör) 2. Smält smöret i en kastrull, dra bort från värmen. 3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och vaniljpulver väl i en skål. 4. Vispa ägg och socker vitt och poröst med en elvisp. 5. Tillsätt mjölblandningen, mjölk och det smälta smöret. Vänd i hop till en fin smet. (Vänd bara runt, rör inte för mycket) 6. Häll upp och bred ut smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen i 11-15 min (beroende på form), Men känn med fingrarna lätt på mitten om den känns bakad. Alt använd teststicka. 7. Ta ut oh låt svalna något till ljummen. Gör under tiden glasyren. Glasyr 1. Smält smöret i en kastrull. 2. Tillsätt florsocker och vaniljsocker. 3. Tillsätt mjölken successivt och rör hela tiden till en homogen slät glasyr. (Smöret går successivt in i smeten ju mer du rör) Glasera kakan 1. Ta fram en typ sushipinne eller använd handtaget på en rundad smalare/mindre träslev och gör 25-30 hål i kakan (Detta för att glasyren skall rinna ner och gotta sig i kakan) 2. Bred ut glasyren över kakan och strö direkt över kokos Redo att avnjutas ♥