Hallå där!! Snart är helgen här igen och vi måste låta oss inspireras av massa god mat ♥ Vad sägs om att bjuda på hemgjorda hamburgare? Det tycker jag låter som en strålande idè :) Häng med på hur jag gör det perfekta hamburgerbrödet på enklast sätt ↓ Vill du även ta del om det bästa malda köttet till dina hamburgare så hittar du mitt bästa tips Här Brioche-hamburgerbröd (11-12 st) 25 g jäst 1 dl vatten 2 dl mjölk 1 msk socker 1 tsk salt 1 ägg 7,5 dl Manitoba mjöl el vetemjöl special (+ 1/2dl till utbakning) 125-150 g rumstempererat, tärnat smör Gör så här 1. Värm upp vatten och mjölk till 37 grader C. (Fingervarmt) 2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vätskan. Rör tills jästen lösts upp helt. 3. Tillsätt socker, salt, ägg och rör successivt i mjölet. 4. Låt degen gå i maskinen med degkrok i minst 10 min. 5. När 5 min gått, tillsätt nu det rumstempererade, tärnade smöret medan maskinen fortfarande går. Låt degkroken el "degrullen" som jag använder i denna maskin arbeta in smöret helt i degen. 6. Täck över bunken med en bakhandduk och låt jäsa 60 min. 7. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. (Försök att inte använda allt för mycket mjöl när du bakar ut degen.) 8. Dela degen i två delar och dela sedan upp i 12 st lika stora delar. Forma runda bullar med ett mkt lätt tryck på handen i cirkulerande rörelser. 9. Lägg "bullarna" på plåten och platta till (ca 6-7 cm i diameter, 1,5 cm tjock). 10. Låt jäsa 60 min ytterligare med handduk över. Sätt sedan ugnen på 220 grader. 11. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö ev över sesamfrö strax innan de ska in i ugnen. Sätt in i mitten av ugnen i ca 12 min. 12. När bröden är lätta & härligt gyllene-glansiga, ta ut och låt svalna helt. (12 min) Luftigt, härligt & saftigt hamburgerbröd när det är som bäst. Till detta behöver vi såklart det bästa köttet i burgaren, receptet finns Här igen! Ps! Tips på BÄSTA innehållet i dina burgare kommer här nedan ↓ -Edamer ost -Majonnäs (gärna hellmans) -Inlagda jalapenos -knaperstekt bacon -tomat -sallad -rostad lök Lycka till där hemma nu mina härliga underbara läsare ♥ Kramar