Focaccia är en favorit hos mig. Det är verkligen ett saftigt bröd som håller sig fint ett par dagar. Det roliga är också att man kan göra den lite utefter sin egen smak. Lägg på det just du gillar! :) Här kommer mitt recept! 1 Focaccia Ingredienser: 25 g jäst 3 dl ljummet vatten 1 msk honung 1 tsk salt ½ dl olivolja 1 dl durumvete 5 dl + ½ dl vetemjöl special till utbakning 12-15 cocktailtomater 100 g fetaost, tärnade Färska basilikablad 10-15 st / Eller färsk rosmarin ½ dl olivolja chililakes Flingsalt Gör så här: Smula jästen i en bunke. Lös upp med vatten och tillsätt honung, salt och olivolja. Rör ner 1 dl durumvete och 5 dl vetemjöl special succesivt. Kör degen med degkrokar eller i bakmaskinen i 5 min tills degen är fast och glansig. Låt jäsa under bakduk i en skål som du gnider in med lite olivolja till dubbel storlek ca 50 min. Platta ut degen ca 2 cm tjockt på en plåt, alternativt två mindre bakformar. Tryck ner cocktailtomater, tärningar av fetaost samt små hål som du formar med fingret genom att först doppa pekfingret i mjöl, sedan ner i degen. Fyllhålen med olivolja. Dekorera med basilikablad, flingsalt, chiliflingor och lite ringlad olivolja. Låt jästa ytterligare 25-30 min. Sätt in i ugnen på 175-200 grader i ca 12-15 min tills det blir härligt gyllene. Ett underbart, saftigt och smakrikt bröd. Supergott att doppa i en finare olivolja! Tips! Du kan i princip preppa brödet med vad du vill. Här kör jag med små tomater, fetaost och basilika men det är fritt att hitta på vad just du gillar. Låt fantasin flöda!