I samarbete med Genius Alltså, ÄNTLIGEN kan även mina glutenintoleranta vänner & följare njuta av en riktigt bra Toast Skagen. Detta brödet är inte bara bra, det är verkligen fantastiskt bra! Jag skulle aldrig skriva om det annars, det vet ni. Nu när jag fått nys om detta bröd som finns ute i butikerna så är det ju hur enkelt som helst att byta ut vanligt bröd mot glutenfritt. Jag äter gärna glutenfritt då jag får uppblåst mage av gluten. Dock är jag inte intolerant, men om jag får välja tar jag glutenfritt för att slippa ballongmage. Genius erbjuder ett flertal olika varianter. Det finns Småfranskor med frön, ett mörkt bröd med frön, ett ljust med frön samt ett fruktbröd. Alla lika goda verkligen. Fruktbrödet kommer definitivt hamna på vårt julbord hemma, då det är smaksatt med bl.a. kryddnejlika, kanel & kardemumma. Här kommer receptet till min glutenfria Toast Skagen! 4 port, 20 min Ingredienser 4 skivor Genius glutenfritt bröd, ljust el mörkt med frö 50 g smör, att steka i Skagen 300-400 g räkor, som du skalar själv (godast och bäst kvalité) 1/2 dl majonnäs, (hemslagen eller köpt - du väljer) 1 msk crème fraîche 34% 2 msk dill, färsk-hackad 2 tsk citronsaft 1/2 msk riven pepparrot (valfritt, kan uteslutas) Nymalen svartpeppar Gör så här 1. Skala räkorna. Dela dom på hälften om dom är stora. 2. Blanda samman räkorna med majonnäs, crème fraîche, dill, (riven pepparrot) och citronsaft. Smaka upp med svartpeppar. Låt stå svalt till servering! 3. Skär bort kanterna på brödet och dela i 8 st trianglar. 4. Stek trianglarna i rikligt med smör på medelhög värme, båda sidorna tills brödet är gyllene och fått en härligt rostad yta. 5. Lägg upp de rostade trianglarna på tallrikar och skeda på skagenröran. Toppa med en citronklyfta och en fin dillvippa. Dags att servera! Glutenfri lyx! Brödet är så himla gott. Så även ni som inte är glutenintoleranta kan faktiskt med fördel testa, för smaken och konsistensen - Den är Där! Du kan gå in och läsa mer om Genius HÄR I samarbete med Genius