God morgon! Hur smarrigt är det inte med nybakat bröd / frallor på morgonen? Dessa glutenfria frallor med sconeskänsla är superenkla att svänga ihop, behöver inte jäsa och är bra för magen inside out. Här kommer receptet :) ca 10 frallor Ingredienser 5 dl Finax mjölmix (glutenfritt) 1 dl bovetemjöl 1 dl havregryn 1/2 dl solrosfrö 1/2 dl linfrö 1/2 dl sesamfrö 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 100 g smör, rumstempererat 2-2,5 dl filmjölk Gör så här Sätt ugnen på 180 grader varmluft. Blanda samman de torra ingredienserna. Glutenfritt mjöl, bovetemjöl, havregryn, linfrö, sesamfrö, bakpulver & salt. Nyp ihop med det rumstempererade smöret till en smulig massa. Tillsätt filmjölken successivt och rör till en jämn deg. Degen skall vara så pass att du kan ta upp den med händerna utan att kladda. Ta glutenfritt mjöl på fingrarna när du arbetar degen på bänken. Forma / rulla till en lång längd och dela degen i 10 bitar. Forma till en fralla och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen i ca 15-18 min. Frallorna skall bli härligt gyllene till färgen. Ta ut plåten, låt dem svalna en aning och servera sedan frallorna tillsammans med smör, en god smakrik ost och din favorit marmelad. En bra morgon börjar med en god start. Ha en underbar söndag :) Kram Catarina