Om ni också har tanken att försöka äta lite mindre kött till och med när man äter pizza, så har jag här ett tips på en ur-god vegetarisk variant, som jag har tillagat de senaste gångerna nu när vi ätit pizza. Så himla god och ännu godare att servera tillsammans med min fetaostkräm till. Här kommer receptet på pizzan samt fetaostkrämen! När jag bakar pizza eller tänker äta det till middag brukar jag förbereda degen ca 6 h innan. Tricket för att få den där perfekta pizzan är såklart degen, och hur man behandlar den. Följ mitt recept så kommer din pizza bli hur bra som helst där hemma :) Ingredienser 5-6 st runda pizzor Pizzadeg 6 dl ljummet vatten 10-12 g jäst 2 tsk salt 2 tsk socker 2-3 msk rapsolja ca 200g durumvete ca 800g vetemjöl Gör så här Det viktigaste när det kommer till degen är att den arbetas med hjärta. Länge, långsamt och med massa kärlek.1.Mät upp ljummet vatten, tillsätt jästen, socker, salt, olja och lös upp. Tillsätt durumvetet först och rör ut. 2.Tillsätt sedan successivt vetemjölet och låt degen gå i assistenten med degkrok i 15-20 min. Degen skall bli elastisk och ju längre man kör den i maskinen desto mer stärkelse jobbas ut, vilket ger en mer elastisk deg som håller ihop riktigt fint vid utbakning sen. 3.När degen känns mättad, icke kladdig & blank, fin och jämn. Ta upp den på ett mjölat bakbord och dela upp degen i 6 delar. 4.Nu skall pizzadegen vara så pass fast att när du skär med kniven skall degen ”stå” kvar, alltså inte falla ihop eller plattas till. Då har du en perfekt deg. Denna deg kommer du kunna jonglera hur som helst med, precis som en riktig pizzabagare! 5. Forma nu varje degbit till en rund bulle. Olja in en plåt med lite olivolja. Platta till och lägg alla pizzadegar/bullar på plåten. Pensla lite olivolja uppe på och täck med plast. Tomatsås 400 g krossade tomater 1 msk rapsolja 1 stor vitlöksklyfta 1/2 msk torkad oregano salt / svartpeppar efter smak Fyllning (till 2 stora pizzor) 1 rödlök, skuren i mindre klyftor / båtar 1 röd paprika, skuren i stänger 1 gul paprika, skuren i stänger 10 cocktailtomater, delade på hälften 1 msk olivolja flingsalt 2 dl riven gräddost (el 1 dl riven gräddost, och 2 dl riven mozzarella) 1 dl riven mozzarella Fetaostkräm 150 g fetaost 2 dl crème fraiche 34 % (el 15%) 1/2 pressad vitlök Salt & nymalen svartpeppar efter smak Topping Ruccola rostade pinjenötter (Rostade i torr panna på medelhög värme tills färgen är lite gyllene) Gör så här Tomatsås 1. Mixa samman alla ingredienser till tomatsåsen i en cylinder eller skål med stavmixern. Smaka av och smaka upp med salt & nymalen svartpeppar. Vegetarisk Fyllning 1. Sätt ugnen på 145-150 grader 2. Skiva löken i mindre klyftor, som små båtar och skiva paprikorna till stänger. 3. Dela cocktailtomaterna på hälften och lägg nu alla grönsaker i en ugnsfast form. Ringla lite olivolja över, vänd omkring så att grönsakerna får "gotta sig", salta & peppra. 4. Sätt in i ugnen i ca 25-30 min tills grönsakerna rostats mjukt, det skall ej ta färg. 5. Ta ut och låt stå tills din pizzabotten bakats ut. Fetaostkräm 1. Mosa ihop fetaosten med crème fraîche och pressad vitlök med en gaffel, eller använd stavmixern för att få den helt slät. Smaka upp med ev lite salt samt något varv med svartpepparkvarnen. Baka Pizzan •Sätt ugnen på 230 grader (220 grader om ugnen är riktigt het) och sätt in en upp och ned vänd plåt. (När plåten blir riktigt varm skall pizzan skickas in på den varma plåten = krispig botten) • Baka ut pizza botten så tunt du kan och lägg upp på en pizza spade eller annat redskap du använder för att sedan föra in pizzan i ugnen. • Bred på tomatsås på botten och lägg sedan på riven ost, gräddost + mozzarella. • Lägg till sist på grönsakerna och sätt in i ugnen tills pizzan blivit gyllene, osten smält och botten är krispigt bakad. (Jag har ju en riktig stenugn hemma, så jag skickar in mina pizzor i den och får dom stenugnsbakade som på restaurang.) Men det går lika bra med vanlig ugn som dom flesta har hemma :) Ta ut pizza, toppa med lite ruccola och eventuellt lite rostade pinjenötter. Servera till den härliga fetaostkrämen, Magi!! ♥