God morgon :) Jag bakar gärna eget bröd då det ofta är barnens start på dagen med en god macka. Då känns det sådär extra skönt i hjärtat att veta vad exakt brödet innehåller. Detta bröd är gott till allt. Till frukost, lunch och middag. Saftigt och helt fantastiskt gott! Receptet, kommer här ♥ 12 bullar / bröd, + 60 min (du behöver en 25-26 cm springform) Ingredienser 50 g smör, smält 25 g jäst 2,5 dl mjölk 2 msk socker 1 tsk salt 1 dl rågkross (blötlagt i kokande varmt vatten ca 15 min) 1 msk hela linfrö 1 dl majsmjöl 2 dl dinkelmjöl 3,5 dl vetemjöl special (+ 1-2 msk till utbakning) 1 ägg, uppvispat att pensla brödet med Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Mät upp 1 dl rågkross i en djup tallrik och häll över kokande vatten så det precis täcker rågkrosset. Låt stå ca 15 min för att dra. 3.Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader. 4. Smula jästen ner i en bunke, tillsätt socker och salt. Häll sedan över den fingervarma vätskan. Rör till jästen löst sig helt. 5. Rör i det svällda rågkrosset, linfrö, majsmjöl och dinkelmjöl. Rör slätt med en träslev eller dylikt. 6. Sätt igång bakmaskinen och kör degen med degkrok ca 7-8 minuter. Portionera i vetemjölet successivt. 7. Sikta lite mjöl på degen som gått färdigt i maskinen och forma en rund fin deg. Är den kladdig strö på mer mjöl innan jäsning. 8. Låt jäsa ca 40-45 min i rumstemp under bakduk. 9. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Rulla degen till en längre "rulle" och dela upp i 12 lika stora delar. 10. Spänn fast ett bakplåtspapper i en 25-26cm springform och forma degbitarna till runda fina bollar. (Lägg ett lätt tryck med kupad hand på varje degbit och forma en fin jämn bulle. Lägg ner ben efter en i formen.) - Är dom kladdiga att hantera, ta mer mjöl på händerna. 11. Låt jäsa ytterligare 30-35 min till dubbel storlek. 12. Pensla bröden med ett uppvispat ägg och sätt sedan in i mitten av ugnen i 17 min. 13. Ta ut och låt svalna något! SÅ gott med bara en klick smör. Men såklart supergott med en god ost på ♥ Testa testa där hemma, det är ju så enkelt att baka eget bröd :) Lycka till, Kram Catarina