På söndagar bakar jag alltid scones. Det har alltid varit en favorit sedan jag var liten. Min Mamma gjorde alltid det på helgerna när jag var mindre. Så för mig är doften och smaken av nybakade scones så mycket mer än bara ett bröd. Det är mycket minnen också ❤️ Här kommer receptet som jag gör 🥯 4 stora eller 8 mindre bitar Ingredienser 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 krm salt 75g smör eller margarin 2 dl mjölk Topping 1msk mjölk, att pensla brödet med 1/2 tsk svarta el vita vallmofrö Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader 2. Skär ner smöret i mindre kuber och lägg i en bunke. 3. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och salt i en annan bunke. Blanda väl. 4. Nyp ihop mjölblandningen med smöret till en smulig massa. 5. Tillsätt sedan mjölken och rör ihop till en lite lätt kladdig smet. 6.Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, mjöla händerna och forma 1 el 2st ” runda kakor” av degen, ca 2-3cm höga. Jag gjorde en stor kaka av satsen. Dvs 4 stora bitar scones till frukosten. (Gör man en stor tar den lite längre tid i ugnen. Ca 15-18 min) Annars ca 10 min. 7. Gör ett kors över kakan med hjälp av ryggen på en kniv, så det blir fyra bitar som går att brytas av efter ugnen. (Är det kladdigt, ta lite mjöl på knivryggen ) 8. Pensla kakan / kakorna med mjölk och strö vallmofrö över. Det tycker jag om!! Så gott. 9. Sätt in i ugnen tills scones’en blir fint gyllene och är färdig i mitten. Ät scones’en med massa smör, en god ost och kanske en god marmelad 🥯🧈🧀🍯 Hur gott!?!??? 😍❤️😍❤️😍