Vill du bjuda på ett nytt & otroligt gott tilltugg nästa gång du har bjudning eller fest? Då har jag ett förslag på dessa galet goda mini-sliders med hembakat miniburgerbröd, högrevsfärs, sallad, tomat och färskost med Jalapeno! 15 st Mini hamburgerbröd, 60 min (6 st bröd behövs till receptet nedan) Hamburgerbröd 12 g jäst ½ msk socker 25 g smör 1 dl vatten 1 dl mjölk ½ tsk salt 4 ¼ dl vetemjöl special + ½ dl till utbakning 1 msk sesamfrö Högrevsburgare (6 st ) 240 g högrevsfärs, (40g per slider) salt / peppar, efter smak 1 msk smör att steka i Tillbehör 100g Créme Bonjour färskost Jalapeno 2 små kvisttomater, i skivor (1 skiva per slider) 6 små salladsblad 12 skivor inlagd jalapeno 6 små kvistar färsk timjan Gör så här: Börja med att baka hamburgerbröden. Sätt ugnen på varmluft 180 grader. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölk och vatten. Värm till 37 grader. (Fingervarmt) Smula i en bunke och tillsätt den ljumna vätskan. Tillsätt socker, salt och rör ner mjölet successivt i blandningen. Det skall bli en fin och jämn deg. Låt jästa under bakduk till dubbel storlek ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Skär upp lagom stora bitar av degen (relativt små) och rulla varje bit till en fin, jämn boll. ca 30 g deg / bulle. Lägg på en plåt med pakplåtspapper. Platta till bollarna med fingrarna så att varje bulle blir knappt 1 cm tjock. Låt jäsa 20 min ytterligare. Pensla bullarna med ägg och strö sedan över sesamfrö. Sätt in i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Känn på ett bröd, känns den lätt att lyfta och fått fin gyllene färg är dem klara! Köttet Lägg högrevsfärsen med fibrerna på längden på ett plant underlag och forma färsen till en rulle. Lagom stor för att kunna skiva upp köttbitar i proportion till brödets storlek. Dela rullen i 6 lika delar, ca 3 cm tjocka runda, små, fina köttbitar. Platta till dem en aning, salta och peppra. Nu är fibrerna skurna "mitt över" vilket ger ett luftigt kött som håller den fina runda formen vid stekning. Stek dem små hamburgarna i smör ca 2-3 min på vardera sida tills dem fått fin färg och är önskad grad inuti. (57-58 grader inuti för rosa kärna) Preppa burgarna Dela hamburgerbröden. Bred först ett litet lager med Crème bonjour jalapeno färskost på insidan av hamburgarens bottenbröd. Lägg på ett salladsblad, sedan en köttbit, en skiva tomat och ytterligare en klick med jalapeno färskost. Toppa med 1-2 st skivade inlagda jalapenos, lite färsk timjan och sätt sedan locket på! Njut av en smakrik mini-slider som bara är SÅ himla god. Ett riktigt bra tilltugg i en härlig kombination ni bara måste prova! Lycka till, jag lovar er. Det ÄR en höjdare!! :)