God morgon! Hembakat bröd är väl bara helt underbart? Anledningarna till att försöka baka eget bröd hemma tycker jag är många. Några jag tänker på är: - Ur hälsosynpunkt är det såklart bättre, då vi oftast inte använder några tillsatser som gör att brödet håller sådär länge som de gör ute i butikerna. - Vi vet exakt hur mycket socker vi får i oss, eller väljer såklart att undvika socker helt i recepten om man vill. - Inga e-medel - Det är billigt - Det är enkelt - Det är nyttigt (om man väljer hälsosamma recept såklart) - Och sist men inte minst, gott & roligt att baka själv! Här kommer receptet på ett riktigt original som jag ofta bakar hemma. Barnen bara älskar det ♥ Ingredienser 2 dl vetemjöl special 1 dl rågsikt 2 dl grahamsmjöl 1 tsk brödkryddor 1 tsk salt 2 tsk bikarbonat 3 dl nöt & fruktmüsli 4,5 dl ekologisk A-filmjölk Gör så här 1. Sätt ugnen på 185-190 grader. 2. Klä in en brödform i bakplåtspapper. 3. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Blanda väl så att bikarbonatet fördelar sig helt i blandningen. 4. Tillsätt filmjölk och rör till en kladdigt härlig smet. 5. Fyll upp brödformen, strö över lite müsli eller önskade fröer på toppen och sätt in i ugnen i ca 48-50 min. 6. Ta ut, låt svalna. Skär upp brödet och bred på en rejäl klick smör och en nypa havssalt :) Lycka till med brödbaket ♥