Jag bara älskar detta fröknäcke som jag gjort i flera år nu. Enkelt att baka, gott som sjutton, krispigt knäckigt och nyttigt!! 😍 En bit av detta fröknäcke och en klick smör på.. SÅ gott!! När ni gjort det en gång kommer in aldrig sluta, här kommer receptet! ♥️ Ingredienser 2 dl majsmjöl 0,25 dl sesamfrö 1 dl solrosfrö 1/2 dl linfrö (hela) 3 krm fänkålsfrö, stötta 2 krm salt 2,5 dl vatten 1/2 dl neutral olja, raps, majs el solros Topping Chia frö (ca 1/2 msk) Flingsalt Gör så här -Sätt ugnen på 150 grader varmluft 1.Blanda samman majsmjöl, sesamfrö, solrosfrö, linfrö, stött fänkål, och salt i en bunke. 2. Koka upp vatten i en kastrull, och mät upp oljan. Tillsätt det kokheta vattnet och oljan i mjöl- & frö blandningen. Blanda väl. 2. Lägg ut bakplåtspapper på två plåtar. Lägg halva mängden smet på mitten av ena plåten och resterande på andra. Ta ett nytt bakplåtspapper och lägg uppe på smeten. Platta sedan ut smeten med händerna genom att trycka och samtidigt dra ut smeten på plåten. Man kan kavla smeten men jag tycker man har bättre kontroll med händerna. (Använd kortsidan av handflatorna för att föra degen ut åt sidorna.) Fröknäcket skall vara tunt, så arbeta ut den åt sidorna ordentligt. 3. Strö sedan över chiafrö och flingsalt jämnt fördelat och sätt sedan in plåtarna i ugnen. Låt fröknäcket bakas i 60 min. 4. Ta ut & låt svalna helt. Bryt sedan i bitar. Magiiii med en klick smör på!