Brukar ni baka sirapslimpa? Ett bröd som verkligen passar vid Alla tillfällen (inte bara kring jul). Jag bakar det nästan en gång i veckan faktiskt, för så gott är det. Ni måste bara testa mitt recept. Det är saftigt, smakrikt och mycket enkelt att göra. Receptet kommer här! ♥ 3 bröd, 2 h Ingredienser 50 g jäst 5 dl mjölk 3 % 1 3/4 dl mörk sirap 1 tsk brödkryddor 2 tsk salt 5 dl rågsikt 8,5 dl vetemjöl special 120 g smör, rumstempererat 1 ägg, att pensla brödet med Gör så här Ta fram bakmaskinen och sätt på degkrogen, nu skall det bakas det godaste brödet någonsin! Smula ner jästen i bunken. Värm upp mjölken till 37 grader i en kastrull, fingervarmt. Häll den ljumna mjölken över jästen och lös upp. Tillsätt mörk sirap, brödkryddor & salt. Sätt igång bakmaskinen och tillsätt rågsikten. Klicka i smöret i mindre bitar under tiden degen körs i maskinen. Smöret skall arbetas in i degen. Tillsätt vetemjölet successivt och när allt mjöl är i, låt degen arbetas i maskinen ca 10-12 min. Ju längre degen knådas desto mer stärkelse-gluten frisläpps och ger ett fantastiskt trevligt och saftigt bröd. Ta bort bunken från bakmaskinen, sikta över lite mjöl och täck med en handduk. Låt jäsa 45 min. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Utan att knåda degen, dela den i tre lika stora delar. Lägg och forma in bakplåtspapper med händerna i tre brödformar. (1,5 liter är mina formar på). Lägg en degbit i varje och täck bröden med handduk. Låt jäsa ytterligare 35 min. Sätt ugnen på 190 grader. När brödet jäst klart. Vispa upp ett ägg och pensla bröden. Sätt in i ugnen i 37-40 min. (Efter 25 min sänk värmen till 170 grader) Ta ut de gyllene bröden och om man vill kan man- pensla på bröden med lite sirap som du blandat ut med lite vatten. Fin glans och härlig smak! (Dock inte ett måste, brödet är redan så fint som det är) Njut av brödet. Det är försvinnande gott med bara en klick smör!! :) Lycka till med brödbaket :)