Alltså.. Hörrni!! Friterad fetaost med smörstekta kantareller och smörstekt surdegsbröd... Ja ni hör ju hur gott det låter ♥ Har ni inte friterat fetaost tidigare - så gör det. Brukar ni göra det men inte testat denna kombination med kantareller och smörstekt bröd så måste ni bara göra det :) Perfekt "för-snacks" för middagsgästerna innan middagen till ett gott glas rött, vitt eller bubbel. Det går också att göra den som en liten förrätt om man skär stubbar av fetaosten men gör samma procedur. Här kommer receptet! 4 port, 20 min Ingredienser 1 fetaost 150-200g 1 ägg, uppvispat 1/2-1 dl panko 1/2 dl vetemjöl 1-1,5 dl rapsolja att fritera / steka i Smörstekta kantareller 200g kantareller 2-3 msk smör 1/2 msk rapsolja salt nymalen svartpeppar Surdegsbröd 4 skivor surdegsbröd 20 g smör Dekoration / topping Flytande honung Fäsk timjan el rosmarin (Torkat blomströssel hade ja hemma) Gör så här 1. Panera / vänd fetaosten först i mjöl runt om hela. Vänd sedan ner i ett uppvispat ägg. (Se till att alla moment täcker fetaosten). Vänd till sist ned i panko. Tips! I slutet kan du även smula panko't över med fingrarna för att täcka igen de små hålen som inte riktigt täckts in eftersom panko är ganska stora flingor. Låt ligga på ett fat tills fritering - och det är det sista man gör. 2. Stek kantarellerna i en het panna med en rejäl klick smör och 1/2 msk rapsolja. De skall verkligen brynas på ordentligt tills de blir gyllene och tar fin färg. Salta och peppra. (Innehåller svampen mycket vätska så förväll den innan om önskas). 3. Stek därefter surdegsbrödet i samma stekpanna i rikligt med smör tills gyllene härligt rostat på båda sidor. 4. Mät upp ca 1 dl rapsolja i en kastrull, stekpanna eller sauteuse. Stek/ fritera fetaosten någon minut per sida tills osten mjuknar något och paneringen blir gyllene. - Var försiktig med osten så den inte går sönder bara. 5. Lägg upp den friterade fetosten på ett fat. Ringla över önskad mängd honung. Toppa med de smörstekta kantarellerna och dekorera med färsk timjan eller finhackad färsk rosmarin. (Jag toppade med torkade blommor också - fint!) Servera som förplock innan middagen eller som jag skrev i början som en liten förrätt. Men fritera då fetaosten i stänger så det inte blir för "mäktigt" som förrätt. Skulle jag servera detta som förrätt, skulle jag servera det med ruccola på och lite valnötsolja ringlat över! Smaklig förplock eller förrätt ♥