”Tonkatsu” Japansk schnitzel med syrlig råkostsallad, ris och soja-sesammajjo 👌🏻🔥 Har ni inte testat så Måste ni!! Receptet kommer här 💚🥢 4 port, 20 min Ingredienser 4 kalvfiléer, utbankade (4st schnitzlar) 2 ägg 3 dl panko 1 dl vetemjöl Soja- och sesammajonnäs 1 dl majonnäs (grundrecept) 2-3 krm sesamolja 1 tsk japansk soja Syrlig sallad ½ gurka, tunna skivor 125g råkostsallad (riven morot och vitkål) 1 msk finstrimlad färsk ingefära ½ dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten Topping / tillbehör Basmatiris för 4 port Rostade sesamfrön (svarta och vita) Koriander Limeklyftor Gör så här 1. Smält samman ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna. Skala och skiva gurkan i tunna skivor och lägg i en skål tillsammans med råkostsalladen och fint strimlade ingefäran. Häll över lagen och ställ svalt till servering. 2. Blanda samman ingredienserna till majonnäsen. (Lägg i en spritspåse) 3.Banka ut kalvfiléerna med hjälp av baksidan på en stekpanna (lägg en plastpåse emellan), eller om du har en kötthammare. 4. Salta köttet på båda sidor. 5. Mät upp mjöl och panko på två fat. Vispa upp äggen på ett tredje fat med lite högre kant. 6. Vänd schnitzlarna först i mjöl, sedan ner i ägget och till sist ner i panko. (Se till att alla moment täcker schnitzlarna. 7. Stek schnitzlarna i ca 3 min / sida (beroende på tjocklek), tills de blir gyllene och krispiga. 8. Torrosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelhög värme. Servering Lägg ris i botten på tallrikar. Tranchera upp schnitzlarna och lägg tvärs över. Ringla hastigt över majonnäs över både kött och ris. Lägg på en näve syrlig sallad (som får droppa av lite innan det läggs på). Dekorera med rostade sesamfrö, koriander och lägg på en limeklyfta. Tips! -Man kan göra byta ut och även göra schnitzel på kyckling el gris -Variera majonnäsen, det är supergott med chilimajonnäs till - Man kan såklart använda risvinäger till den syrliga salladen, men jag tycker det är mer ”stick” i ättika.