Nu skall jag slå ett slag för KLAPPGRÖTEN! Något som jag åt ofta när jag var liten. Jag älskar det, och något som känns ännu roligare är att mina barn också älskar det. Man kan jämföra det med en fluffig / moussig mannagrynsgröt skulle jag säga. Lätt som ett moln, och lite syrlig från lingonen. Det är superenkelt att göra, så ni borde verkligen testa om ni aldrig provat. Här kommer mitt recept! 4 port, 15 min + kyl 1-2h Ingredienser 5 dl vatten 2,5 dl frysta lingon 1 dl strösocker 3/4 dl mannagryn 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt Gör så här 1. Koka ihop vatten, frysta lingon och socker i ca 10-12 minuter. 2. Häll igenom en sil ner i en annan kastrull, och pressa ur allt från lingonen med en sked. 3. Tillsätt mannagrynen och en liten nypa salt, låt koka försiktigt ca 6 minuter under omrörning. 4. Dra bort gröten från plattan och låt svalna något. 5. Lägg över gröten i en bunke och vispa kraftigt med elvisp ett par minuter, tills gröten blir ljusrosa och fluffig som en härlig mousse. 6. Ställ in i kylskåpet 1-2 h för att stelna till. (När den stelnar till kan man skeda den som på min bild.) Servera klappgröten med mjölk eller om man verkligen vill lyxa till det med flytande vispgrädde. Mina barn äter detta som frukost och mellis, They Love it