Kreolsk gryta var det många av er som kände igen när jag lade ut bilden på Instagram 😃 Enkelt recept som tilltalar de flesta. Även de små här hemma 👌🏻 Perfekt mitt i veckan mat. Receptet kommer här! 4-5 port, 30 minIngredienser600g fläskfilé2 msk smör2 kabanosskorvar2 chorizokorvar1 paket bacon2 röda paprikor1 vitlöksklyfta5 dl vispgrädde2msk oxfond+ 1 dl vatten 1dl cornichons (små inlagda gurkor)saltpepparTillbehör900g kokt potatis, pressadGrönsallad med olivolja, rödvinsvinäger, salt, nymalen svartpeppar och salladskrydda.Gör så här1. Putsa fläskfilén och skär ned i strimlor.2. Salta & peppra runt om och bryn på köttet i en rejäl klick smör i en stekpanna, lägg sedan över köttet i en gryta. Strimla och stek baconet, lägg ned i grytan med köttet.3. Skär korven i små slantar och Strimla paprikan. 4. Stek korv och paprika i en klick smör. Riv i vitlöken och vänd sedan ned allt samman i köttet. Tillsätt grädde & fond, låt puttra på platta ca 10 minuter tills det kokat ihop.Tips!Önskar man göra såsen lite krämigare så blanda ut 1 tsk maizenamjöl med lite vatten el mjölk och rör ned i grytan. Servera grytan med pressad potatis och en grönsallad med syrlig vinägrett 🥔 🥘Ps. Gillar ni oliver kan ni toppa grytan med det innan servering.Smaklig spis!