Alltså... Igår lagade jag något så galet gott. Jag kallar det Min variant på bulgogi. Mört och tunt skuret kött med mycket smak som jag serverar i salladsblad med ris och en sesam- & chilimajjo. Detta var en jäkla höjdare alltså!! Här kommer receptet. 4 port, 30 min Ingredienser 700-800g ryggbiff med (Smak av Gotland) 2 schalottenlökar 1 chilifrukt, halvstark 1 jalapeño 1 msk finhackad färsk ingefära 2 vitlöksklyftor, rivna 2 msk japansk soja 2 msk ostronsås 1/2 lime, pressad Salt Svartpeppar Sesam- & chilimajjo 1-1,5 dl majonnäs (Hellmans om inte hemslagen) 1/2- 3/4 msk sriracha 1/2 tsk rostad sesamolja (vanlig går bra) Tillbehör 2-4 huvuden Hjärtsallad, plockad och sköljd (Antal beror på strl) Kokt Ris (för 2-3 pers), basmati eller jasmin Limeklyftor, att pressa över (Koriander om man vill) Gör så här 1. Blanda samman ingredienserna till majonnäsen och ställ sedan i kylen. Plocka och tvätta sedan salladsbladen och lägg i en skål med kallt vatten. 2. Ta bort fettkappan och skär ryggbiffen i tunna tunna skivor rakt över fibrerna (uppifrån och ned). Det kan vara slarvigt skuret men lövtunt. Typ hälften så tjockt som lövbiff. Tänk "yakiniku". Därför är mitt tips att man köper en ryggbiff i hel bit för att kunna skära den fint och tunt rakt över fibrerna. Skulle man köpa en skiva ryggbiff så blir det ju att man skär "längs med fibrerna" och då blir köttet segt. 3. Koka riset enl anvisningarna på paketet. 4. Finhacka schalottenlök, ingefära, chili och jalapeno. (Se till att jalapeno och chili inte är allt för heta) 5. Fräs löken mjuk och glansig på medelhög värme innan ingefära, chili och jalapeno går i för att snabbt småfräsa samman. 6. Riv till sist i vitlöksklyftorna. 7. Hetta upp olja i en annan stekpanna ordentligt. Salta och peppra köttet och stek det hastigt i omgångar på hög värme precis bara tills det blivit brynt runt om. 8. Vänd ner köttet i omgångar i pannan med lök, vitlök och chili. 9. När allt kött brynts på och vänts ner, tillsätt soja, ostronsås och pressad lime och hetta snabbt upp innan servering. Servering Lägg fram salladsblad, ris, kött, majonnäs och limeklyftor på bordet och låt var och en bygga sitt fyllda salladsblad. "Bulgogi på mitt vis" Pressa över lite lime, toppa med koriander om önskas och NJUT av VARJE tugga!