Nu är det dags för årets julskinka att briljera, och som förra året är min nr 1 Mor Matildas rimmade julskinka från Jakobsdals charkuteri. Aldrig har det varit enklare att tillaga skinkan själv. Denna underbart goda skinka är en svenskt handlagd skinka av de finaste delarna, vilket gör att den alltid håller lika hög och god kvalité. Skinkan finns i två storlekar en mindre på 2 kg och en större på 3,5 kg. Skulle man vilja gör det ännu enklare finns en färdigkokt som bara är att griljera. Denna julskinka tycker jag är den mest smakrika och saftiga, och som utan kladd tillagas smidigt i sin vakuumpåse som den ligger i redan från start. Nu skall jag visa er steg för steg hur enkelt det är, och hur jag gör min Whiskeygriljerade julskinka. Ingredienser 1 Mor Matildas rimmade julskinka (2-3,5 kg) 1 äggula 1 msk Dijinsenap 2 msk svensk senap (el grovkornig – efter smak och tycke) 2 msk farinsocker 1 msk Whiskey 1/2 dl ströbröd Gör så här 1. Sätt ugnen på 80 grader. 2. Dra bort klisterlappen och klipp bort nätet. 3. Tryck in en termometer i mitten av skinkan och sätt in i ugnen tills innertemperaturen visar 70 grader. 4. Ta ut skinkan och höj ugnen till 200 grader. 5. Ta bort vakuumplasten och lägg skinkan i en form eller på en plåt. 6. Blanda samman ingredienserna till smeten för griljeringen och bred uppe på skinkan. 7. Strö över ströbröd (Eller panka för mer krisp) 8. Griljera skinkan i ca 10-15 min tills den får fin färg. Ta sedan ut den och låt svalna. (Jag tryckte i några nejlikor i skinkan för att maxa juldoften i köket) Om ni vill testa min favorit till julskinka så kan ni klicka HÄR för att se vilka butiker som har den. Mor Matildas julskinka på ett gott julvörtbröd med en bra senap, det är magi det.