Oxkind, en detalj som inte bör underskattas. För mig är en vällagad oxkind en delikatess som passar in minst lika bra på en middagsbjudning som en mysig söndagsmiddag med familjen. Ni måste testa 😍 4 port, 3,5hIngredienser500-600g oxkind8 dl vatten2-3 msk koncentrerad oxfond4 dl rött vin1 stor gul lök1 vitlöksklyfta2 morötter2-3 lagerblad1/3 kruka färsk timjan1 kvist färsk rosmarinSaltNymalen svartpepparTryffelpotatispuré8 stora mjöliga potatisar 75g smör1,5-2 dl mjölk2 dl vispgrädde1 tsk tryffelolja (mer om det behövs)Salt1 nypa malen vitpeppar Picklad rödlök1 rödlök½ dl ättika0,75 dl socker1,5 dl vatten Gör så här1. Putsa oxkinderna och dela på hälften om de är små eller 4 delar om större. 2. Bryn på köttet runt om i en het panna med smör för att få färg. Lägg sedan över i en gryta med lock. 3. Skär löken i halvmånar, halvera vitlöken och skär ned morötterna i bitar. Sprid ut över köttet tillsammans med färsk timjan, rosmarinkvist, lagerblad, salt och nymalen svarteppar. 4. Hetta upp vatten och koncentrerad fond i en annan kastrull, och häll sedan över köttet. 5. Tillsätt vinet, låt koka upp och lägg därefter locket på. Låt småkoka (sjuda) ca 3h under lock tills köttet faller isär när man separerar det. (Smaka gärna på såsspadet/fonden om det tex behövs mer salt) Hoppas det smakar!