Jag fullkomligt ÄLSKAR ostkaka. Gott som kvällsgott vid tv'n, mellanmål eller till och med som dessert efter en middag. Här kommer min ostkaka som jag alltid gör, den är enkel och genväg till en riktig ostkaka. Receptet var efterfrågat, så det kommer här! 😍 6-8 port, 50 minIngredienser4 ägg2,5 msk strösocker1/2 dl vetemjöl1 tsk vaniljsocker1 knivsudd vaniljpulver50g hackad skållad mandel3 bittermandlar, hackade (4 för lite mer bittermandelgsmak)5 dl Keso3 dl vispgrädde1 nypa flingsaltTillbehörLätt vispad gräddeJordgubbssylt el kompottGör så här1.Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ihop ägg och strösocker. Gå sedan i med övriga ingredienser. Mjöl, vaniljsocker, vaniljpulver, hackad mandel, hackad bittermandel och keso. Rör ihop och tillsätt sedan grädden. 3. Smörj en form med smör och häll smeten i formen.4. Sätt in i ugnen och låt bakas tills den stannat upp. Ca 40-50 min beroende på form. 5. Ta ut, låt svalna ca 20 min. (Jag kokade samman frysta jordgubbar och lite syltsocker till en trevig sylt/kompott) Men det gå lika bra med en god köpt jordgubbssylt. Vissa föredrar hjortronsylt!Hoppas ni gillar ♥️