En perfekt smörstekt torskrygg, med ett härligt potisstomp med gräslök och pepparrot till en krämig brynt smörsås.. Vad säger ni om det ? En fiskrätt som är mycket enkel, men med den där lilla guldkanten som vi gillar. Här kommer receptet! 4 port, 30 min Ingredienser 600g torskrygg (med skinn) salt 25 g smör, att steka fisken i Potatisstomp 12-15 mandelpotatisar (ca 700-800g) 2-3 msk gräslök, finhackad 1/2 dl riven pepparrot 1 dl mjölk salt Brynt smörsås 100g smör 1,5 dl créme fraiche 1,5 dl vispgrädde Rivet skal av 1/2 citron 1/3 citron, saften 1-2 msk vatten Salt Garnityr riven pepparrot Dill Gör så här 1. Skala potatisen och koka i saltat vatten 2. Skär fisken i bitar á 150g, salta och låt dra ca 15 min Brynt smörsås 1.Bryn smöret i en kastrull tills gyllene och nötigt. 2. Värm på sidan av i en annan kastrull upp grädde och crème fraiche, låt smälta samman. Blanda sedan ihop med det brynta smöret, låt små puttra. (Om det ser ut som den börjar skär sig så kommer den koka ihop, lugn bara lugn 😉 ) 3.Tillsätt sedan citronzest, citronsaft lite vatten och smaka upp med salt. (Låt såsen stå på lite värme, typ 1-2 under tiden resten tillagas) Potatisstomp 1. Krossa potatisen lätt med en gaffel i kastrullen. Tillsätt finhackad gräslök, riven pepparrot, salt och mjölk. 2. Vänd runt. (Stomp skall inte bli mos, utan lite bitar här och var skall finnas) 3. Smaka av och tillsätt ev mer salt och ev mer mjölk om det behövs. Men den skall vara relativt torr så den kan suga upp såsen sen :) Fisken 1. Hetta upp en stekpanna med generöst med smör. (Medelhög värme) 2. Lägg i fiskbitarna med skinnsidan nedåt och stek ca 3-4 min. (Se till att det inte bränns men ändå får bra värme underifrån.) - Ös fisken med smöret emellanåt. 3. Vänd på bitarna och stek ett par min. Vänd sedan tillbaks med skinnsidan nedåt igen och låt steka färdigt. -Färdig är fisken när man ser att lamellerna börjar "släppa" lite. (Skulle säga att det tar ca 6-8 min tot) Servering Lägg upp stompet på tallrikar, torskryggen ovanpå med skinnsidan uppåt. Hetta upp såsen och skeda på kring potatisen. Dekorera med färsk dill och om man önskar mer riven pepparrot Magiskt gott 💫👌🏻 Lycka till 🤍