Enkel lyx!Ugnsbakad torskrygg med en smörsås (Beurre blanc), smörstekt grön sparris och löjrom. Så enkelt fixat, men så himla himla gott och lyxigt. Lyxigt behöver inte alltid vara svårt ♥️Här kommer receptet! 4 port, 30 minIngredienser600g Torskrygg med skinn (4 bitar à 150g)saltsmör, att hyvla överfärsk timjan150g grön sparrisSmör att steka iBeurre blanc1 schalottenlök1 dl vitt vin1 msk vitvinsvinäger6-7 hela vitpepparkorn150g smör½ dl vispgrädde½ msk finskuren gräslök el finhackad dillTopping50g löjromDillGör så här1. Salta torskryggen och låt dra ca 15-20 min2. Lägg torskryggen med skinnet nedåt i en ugnsform och hyvla lite smör över. Lägg på lite färsk timjan som ger fisken fin smak. 3. Sätt in i ugnen på 125 grader varmluft och låt bakas tills fiskens innertemperatur når 48 grader. (ca 20 min)Såsen1.Hacka ned schalottenlöken fint och lägg i en kastrull tillsammans med vitt vin, vitvinsvinäger och vitpepparkorn. Koka ned till hälften och sila sedan av. Släng bort lök & peppar. 2. Klicka i smöret under konstant vispning, såsen får gärna småputtra lite lätt under tiden. 3. När såsen tjocknat, tillsätt grädde, lite finskuren gräslök och låt småbubbla lite. Dra sedan åt sidan. Smaka av med ev lite salt. Smörstekt grön sparris1. Ansa sparrisen. 2. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek sparrisen ett par minuter runt om. Inte för länge, man vill ha lite trevligt tuggmotstånd. 3. Salta, peppra och riv citronskal över.ServeringLägg upp sparrisen på tallrikar. Lägg på fisken (utan skinn) och häll såsen över. Dekorera med en sked löjrom och färsk dill.