Hej mina härliga! Idag vill jag i annonssamarbete med Electrolux visa er en film där jag tillagar en dessert som verkligen är "to die for", inte bara för oss kaffeälskare, utan för Alla ♥ Jag har till min fördel en riktigt bra ugn som skall hjälpa mig att tillaga min dessert. Och varför är den så bra ? Jo, Electrolux nya smarta ugn: Combi Steam Pro Smart är verkligen en upplevelse. Snacka om att underlätta! Jag kan baka mina bakverk i precis som i en vanlig ugn, men man kan även välja att använda ångfunktionen. Sedan kan jag via husets Wifi ha kontakt med ugnen hur enkelt som helst med hjälp av min mobiltelefon. Hör på detta; Jag kan höja och sänka temperaturen på ugnen när jag tex ligger i soffan. Jag kan dessutom via mobilen se mina bakverk växa genom kamerafunktionen.. Man blir liksom inte stressad över att springa och kika på ugnen hela tiden. Så Bra!! Här nedan kan ni kika på filmen :-) https://www.youtube.com/watch?v=uIKLZbR8Uv4 Ingredienser 2 tsk snabbkaffe 1/2 dl vatten 2 ägg, separerade 1/2 vaniljstång, urskrapad 100g smör, smält 1,5 krm salt 1,5 dl socker 1 dl vetemjöl 1 dl maizena 3/4 tsk bakpulver Apelsinsås 2,5 dl apelsinjuice 1/2 dl socker Gör så här 1. Smörj 6st "sufflé"-formar med smör noggrant, ställ på en plåt in i kylskåpet. 2..Eftersom jag hade lite bråttom idag så bakade jag min Cappuccinopudding i varmluftsugn 150 grader. Önskar man dock tillaga med ånga (För ett riktigt saftigt och luftigt resultat) så är det i 95 grader i 40 minuter. 3. Smält smöret i en kastrull 4. Separera äggen, vitan i en skål och gulan i en annan. Vispa äggvitan till hårt skum! 5. Lös upp snabbkaffet i vattnet. 6. Blanda samman kaffe, äggula, vaniljfrö (Skrapa ur fröna ur vaniljstången), socker,salt och det smälta smöret. 7. Blanda de andra torra ingredienserna väl innan dom rörs ner (vetemjöl, maizena & bakpulver). - Blanda ner i smeten. 8. Vänd ner den hårt vispade äggvitan i smeten. Smeten skall vara fluffig och fin. 9. Fyll upp formarna med 2/3 smet, lämna ca 1 cm upp till kanten. Puddingen reser sig i ugnen. Sätt in i ugnen i 20 minuter, ta sedan ut och servera helst puddingarna ljumna. 10. Koka under tiden de är i ugnen ihop (reducera ner) apelsinjuice och socker till en "apelsinsirap". Koka den alltså till den tjocknar till lite. Servera dina Cappuccionopuddingar tillsammans med lättvispad grädde och den härligt söt-syrliga apelsinsirapen. Toppa med citronmeliss & servera! Lycka till där hemma ♥